*Nettavisen* Nyheter.

Dette bildet er blitt et av nettets mest delte

VEKKET FØLELSER: Da Nadia AbuShaban delte dette bildet på Twitter, kom reaksjonene.

VEKKET FØLELSER: Da Nadia AbuShaban delte dette bildet på Twitter, kom reaksjonene. Foto: Faksimile (Twitter)

- Jeg brukte en telelinse, og hun trodde det var et våpen.

31.03.15 22:21

Bildet av det lille barnet med hendene over hodet i en flyktningeleir er blitt det store samtaleemnet og en av de mest delte bildene på internett de siste dagene.

Med frykt i øynene

Mange lar seg bevege av frykten i barnets øyne og hendene som holdes opp som om det vil overgir seg.

Det var ikke et våpen som ble rettet mot barnet, men et kamera med en telelinse, men reaksjonen kan tyde på at barnet oppfattet situasjonen på en annen måte enn det fotografen hadde tenkt seg.


Bildet begynte for alvor sin virale ferd etter at Nadia AbuShaban delte det på Twitter. Hun skrev at det viste en jente som trodde kameraet var et våpen og ville overgi seg. Så langt er denne originale Twitter-meldingen delt 18.000 ganger.

Da bildet ble delt på Reddit fredag, fikk det mer enn 5000 stemmer og 1600 kommentarer.

Sporet opp fotografen

BBC sporet opp fotografen bak bildet, Osman Sagirli, og spurte ham om historien bak. Han forteller at bildet ble tatt i flyktningeleiren Atmeh i Syria i desember i fjor. Barnet på bildet er Hudea, som var fire år gammel den gangen. Hun kom til leiren, som ligger nær grensen til Tyrkia, sammen med sin mor og to brødre. Derfra er det rundt 150 kilometer til hjemmet deres.

- Jeg brukte en telelinse, og hun trodde det var et våpen, forteller Sagirli, ifølge BBC. Han forteller at han innså at jenta var livredd etter at han tok bildet.

Sagirli sier han ofte ser etter barn som motiver i flyktningeleirene fordi det er deres ansikter som best forteller hva flyktningene gjennomgår.

Bildet ble først publisert i avisa Türkiye i januar. Sagirli har arbeidet for dem i 25 år og dekket kriger og naturkatastrofer i utlandet. Han jobber nå i Tanzania. Bildet ble hyppig delt i Tyrkia før det i mars nådde engelskspråklige medier med full tyngde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.