*Nettavisen* Nyheter.

Dette er John Edwards

Foto: (AP Photo/Mary Ann Chastain)

Den 51 år gamle karismatiske advokaten fra North-Carolina blir et ungt pust i valgkampen i forhold til preidentkandidaten John Kerry. Les mer her.

06.07.04 15:07

Under demokratenes primærvalg fulgte John Edwards rivalen John Kerry til døren før han trakk seg som kandidat i mars. Fire måneder senere ba John Kerry ham om å bli visepresidentkandidat.

Vinnende vesen
John Edwards ble født i delstaten South Carolina 10. juni 1953. Han var den første i familien sin som begynte på universitetet. Her studerte han juss Etter å ha tjent seg rik som skrankeadvokat, ble han valgt til senator fra North-Carolina i 1998.


Edwards har begrenset politisk erfaring. Til gjengjeld har han et svært vinnende vesen. Hans unge framtoning og bakgrunn fra sørstatene vil kunne gi 60 år gamle nordstatssenatoren John Kerry god drahjelp.

Liberal
John Edwards regnes som en av de mest liberale i Senatet. Han har gått til angrep på det han mener er eksport av amerikanske jobber til lavkostland. Han stemte for resolusjonen som ga president Bush fullmakt til å gå til krig mot Irak, men mot forslaget om å bevilge 87 milliarder dollar (rundt 600 milliarder kroner) ekstra til okkupasjonen av Irak i 2003.

- Jeg ville støttet bevilgninger til gjenopbygging og til soldatene. men jeg vil ikke gi penger til en feilslått politikk, sa han i et intervju.

John Edwards har fire barn med kona Elizabeth. Ett av barna døde i en bilulykke i 1996.

Kilde: MSNBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.