RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Dette fikser «The Met»

Sist oppdatert:
Finn Abrahamsen føler seg sikker på at britisk politi løser Martine-drapet.

Metropolitan Police i London står tilsynelatende fast i Martine Vik Magnussen-saken. Ingen er siktet i saken og på spørsmål fra media svarer politiet stort sett bare at de ønsker å komme i kontakt med Martines venn Farouk Abdulhak.

En av landets mest erfarne drapsetterforskere tror imidlertid London-politiet har kontroll på saken.

Vet mer enn de gir uttrykk for
- Metropolitan Police i London er kanskje verdens beste i denne type saker. Både i forhold til generell drapsetterforskning og etterforskning over landegrenser er det knapt noe annet politi som har samme erfaring, kompetanse og tilsvarende internasjonalt kontaktnett som engelskmennene, sier pensjonert drapsetterforsker og tidligere leder av voldsavsnittet i Oslo-politiet Finn Abrahamsen (58) til Nettavisen.

Til tross for sparsom informasjon om status i saken tror Abrahamsen at Metropolitan Police har kommet langt i opprullingen av drapet på den norske studenten.

- De sitter nok på mye mer informasjon enn det folk tror, sier han.

«Extensive inquiries»
- Vi etterforsker saken på bred front både i London og i utlandet, sier the Mets pressetalsmann til Nettavisen søndag ettermiddag. Han oppsummerer status i saken med at politiet ønsker å komme i kontakt med den etterlyste Farouk Abdulhak. Samtidig ber de folk ta kontakt dersom de har informasjon i saken eller vet noe om Martines forsvunnede eiendeler .

På spørsmål om politiet har snakket med Farouks to kamerater, som skal ha delt leilighet med den etterlyste, svarer pressetalsmannen:

- Vi har foretatt omfattende undersøkelser i saken. Utover dette kan han imidlertid ikke kommentere saken ytterligere.

Kan ha nok informasjon
Abrahamsen utelukker ikke at «The Met», som London-politiet kalles på folkemunne, allerede har mer enn nok informasjon i saken til å sikte eventuelle mistenkte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Men dette er en delikat sak med vidtrekkende diplomatiske og juridiske implikasjoner. Mye av det som foregår er nok av rent taktiske hensyn, sier Abrahamsen.

Han er sikker på at «The Met» løser drapsmsyteriet, men slik saken har utviklet seg er han ikke like sikker på at den eller de som står bak drapet vil bli straffet.

- Dersom gjerningsmannen befinner seg i Jemen vanskeliggjør det selvfølgelig straffeforfølgelsen, men også her tror jeg engelsk politi har mange alternativer, sier han.

Abrahamsen tror for eksempel at «The Met» allerede har folk på plass i Jemen og at de vil være til stede ved eventuelle avhør av Farouk Abdulhak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere