RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andreas Gursky (Ap)

Dette fotografiet ble solgt for 24 millioner

Sist oppdatert:
Slo alle rekorder på auksjonshus i New York.

Dette tilsynelatende ensformige og uinteressante fotografiet har slått alle salgsrekorder innen salg av stillbilder.

Bildet ble solgt for svimlende 4,3 millioner dollar på en auksjon hos Christies i New York tirsdag. Dette utgjør 24.250.000 norske kroner i dagens kurs.

Bilde av Rhinen
«Rhein II», et fotografi av elven Rhinen som ble tatt av den tyske kunstneren Andreas Gursky (55) i 1999, ble verdisatt av auksjonshuset Christies til 3,5 millioner dollar, skriver The Times.

Men under tirsdagens auksjon var det en budgiver som mente fotografiet var verdt enda mer.

Slo forrige rekord
Dermed ble den forrige rekorden slått. Cindy Shermans selvportrett «Untitled #96» fra 1981, ble i sommer verdens dyreste fotografi med en pris på 3,9 millioner, noe som tilsvarer 22 millioner kroner.

Ett av bildene til Gursky har tidligere blitt solgt for 3,3 millioner i 2006. Fotografiet «99 Cent II Diptychon» er detaljerte portretter av innsiden på et supermarked.

- Et særegent sted
«Rhein II» er hentet fra en bildeserie på seks fotografier tatt av Rhinen på et ukjent sted langs elven. Kunstneren beskriver bildet slik: «Et særegent sted med en utsikt av Rhinen som på en eller annen måte alltid fascinerer meg, men det tilfredsstiller ikke som et enkeltbilde fordi det i hovedsak utgjør bare en del av et bilde.»

55-åringen hevder han tenkte på bildet i halvannet år før han til slutt tok det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere