RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette mener han om terrordommen

Foto: Preben Hupfeld (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Mohammed-tegner Kurt Westergaard var ett av terrormålene.

Mandag falt dommen i den såkalte terrorplanleggingssaken i Oslo tingrett. Det alvorligste punktet i tiltalen er forberedelser til terrorhandling gjennom inngåelse av terrorforbund.

Det er første gang noen dømmes for terrorplanlegging i Norge. Saken gjelder planlegging av terror rettet mot Jyllands-Posten og den danske tegneren Kurt Westergaard.

- Helt akseptabelt
Avistegner Kurt Westergaard har vært spent på dommen og har mandag fulgt med på norsk TV fra sitt hjem i Århus.

Han omtaler dommen mot de tre som tilfredsstillende.

- Når man sammenligner dommen med at den unge mannen, som trengte seg inn i mitt hjem og forsøkte å drepe meg, fikk ni års fengsel, så synes jeg det er helt akseptabelt, sier Kurt Westergaard, ifølge bt.dk.

Dommen
Mikael Davud blir dømt til fengsel i sju år for planlegging av terrorhandling. 606 dager går til fradrag for utholdt varetekt.

Shawan Sadek Saeed Bujak blir dømt til fengsel i tre år og seks måneder for planlegging av terrorhandling. 606 dager for utholdt varetekt går til fradrag.

David Jakobsen blir frifunnet for hovedpunktet i tiltalen, men blir dømt for innkjøp av stoffet hydrogenperoksid som kan brukes til å lage bomber. Han ble dømt til fire måneders fengsel. Dommen regnes som hans vedkommende som sonet på grunn av utholdt varetekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere