Førstkommende lørdag er det duket for kongelig bryllup i Storbritannia mellom amerikanske Meghan Markle (36) og britiske prins Harry (33). Mandag ble det imidlertid kjent at faren til Meghan har meldt avbud og likevel ikke skal delta i bryllupseremonien.

En av grunnene til at faren nå har trukket seg fra bryllupet, skal være at han fikk hjerteinfarkt for en uke siden. I tillegg knyttes beslutningen til avsløringen om at Thomas Markle inngikk en avtale med et paparazzibyrå om å la seg fotografere mens han gjorde seg klar til bryllupet.

- Oppleves som svært dramatisk

Meghan skal ifølge britiske medier være knust over at faren ikke skal følge henne til alters.

- Det oppleves naturlig nok svært dramatisk at brudens far Thomas Markle nå melder forfall bare noen dager før det kongelige bryllupet i Windsor, og mindre enn en uke etter at Kensington Palace kunngjorde at han skulle følge sin datter til alters ved vielsen i St George's Chapel på Windsor slott lørdag, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til Nettavisen.

- Årsaken skal være et lite hjerteinfarkt han fikk sist uke, kombinert med helgens avsløring om at han har samarbeider med paparazzi-fotografer. Han vil ikke bringe familien i ytterligere forlegenhet, sier Totland.

- Siste ord er kanskje ennå ikke sagt i denne saken. Hoffet har ikke bekreftet at herr Markle uteblir, men ber om ro for både ham og brudeparet. Meghan selv skal fortsatt håpe på å få sin far til å ombestemme seg, sier han.

Tirsdag ettermiddag melder TMZ at pappa Markles håper å likevel dukke opp: Meghan Markles far håper likevel å komme i datterens bryllup

Spekulasjoner

Britiske medier spekulerer på at det er moren til Meghan, 61 år gamle Doria Ragland, som til slutt følger datteren til alters. Men Totland tror svigerfaren også kan være en mulig kandidat.

- I Storbritannia spekuleres det allerede på at mamma Doria Ragland vil følge sin datter opp kirkegulvet. Og det er faktisk kongelig presedens for dette. Det skal nemlig dronning Victoria i sin tid ha gjort med sin yngste datter, prinsesse Beatrice, sier Totland.

- Ellers kan jo prins Charles velge å ledsage sin nye svigerdatter inn i kirken, slik vår egen kong Olav gjorde med Sonja Haraldsen for snart 50 år siden i august 1968. Det ville i tilfelle være en svært vakker og høyt verdsatt gest, sier han.

Daily Mail skriver at Thomas Markle har gitt sin velsignelse til at ekskona Doria Ragland skal følge datteren opp kirkegulvet.

- Meghan er knust

Britisk medier skriver at Meghan nå forsøker å overtale faren til å ombestemme seg og likevel stille i bryllupet.

- Meghan er knust og ønsker at faren skal være der. De forsøker å løse dette sånn at han likevel kan komme, sier en kilde til The Sun.

Faren, som bor i Rosarito i Mexico, skulle etter planen fly til London denne uken for å møte dronning Elizabeth, prins Phillip, prins Charles, Camilla og prins William og hertuginne Kate til lunsj i forkant av bryllupet.

Thomas Markle har innrømmet at han inngikk en avtale med paparazzi-fotografer. Men en kilde har uttalt at Thomas Markle hadde kun gode hensikter.

- Tom var virkelig fortvilet da han ble fotografert tidligere i år fordi han fremsto som slaskete og rufsete. Han syntes de fikk ham til å se ut som en dranker, og han ønsket en mer positiv framstilling av seg selv der ute. Så det er grunnen til at han konspirerte med bildebyrået og fotografen for å få bedre bilder, sier en kilde til The Sun.

Bor på hvert sitt hotell

På mandag ble det kjent at Meghan og prins Harry skal bo på hvert sitt hotell natten før bryllupet.

Prins Harry sjekker inn på luksushotellet Coworth Park sammen med sin eldre bror prins William, som er forlover. Meghan skal sammen med sin mor Doria Ragland bo på Cliveden House Hotel like i nærheten.

Prins Harry, nummer seks i arvefølgen til den britiske tronen, er blitt fulgt tett av mediene mot hans vilje hele livet, ikke minst etter moren, prinsesse Dianas død. Hans forlovede har fått føle samme medietrykket det siste året. Den fraskilte skuespilleren MeghanMarkle, mest kjent fra Netflix-serien «Suits», skal bli prinsesse.

Selve vielsen finner sted klokken 13 lørdag 19. mai, og seremonien skal etter planen vises direkte på blant annet NRK. Deretter skal paret kjøre i åpen vogn gjennom Windsors gater, en tur som tar om lag 25 minutter.

At prinsens utkårede er en amerikansk TV-stjerne kjent verden over, gir mye ekstra oppmerksomhet og kan bli uvurderlig turistreklame for England.

- Ellers spekuleres det selvsagt i hvilken kjole bruden vil bære på sin store dag - og hvem som har sydd den. Selv tror jeg kanskje Meghan har valgt samme designer som skapte den langermede mørke aftenkjolen hun bar på de offisielle forlovelsesbildene, Ralph & Russo, og at brudekjolen nærmest kan bli en hvit utgave av denne kjolen, sier Totland.