RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette sier bin Laden

Sist oppdatert:
Osama bin Laden ber USA om konvertere til islam i ny video.

Osama bin Laden henvender seg direkte til det amerikanske folk i et nytt videoopptak i forbindelse med seksårsdagen for angrepene mot World Trade Center 11. september 2001.

- Innledende analyser antyder at stemmen på den ferske videoen tilhører Osama bin Laden, forteller en offisiell tjenestemann til CNN.

Bin Laden nevner demokratenes seier i Kongressen, noe som tyder på at videoen er relativ fersk.

Les også: Al-Qaida planlegger storangrep.

Den rundt 30 minutter lange videoen, som trolig inneholder materiale fra i år, inneholder ingen åpenbare trusler. Bin Laden kommer imidlertid med flere henvisninger til 11. september, opplyser amerikanske myndigheter til AP.

«USA bør bli med islam dersom de ønsker å få avsluttet krigen i Irak», sier bin Laden ifølge en oversettelse gjort av ABC News.

Osama bin Laden sier også at selv om USA er den største økonomiske og militære makten i verden, er den sårbar og urettferdig.

Video: Osama bin Laden taler til det amerikanske folket (artikkelen fortsetter):

189342

Skjult budskap?
Til tross for, eller kanskje på grunn av få trusler, leter nå amerikanske etterforskere med lys og lykter for å finne ut om videoen også inneholder noen form for skjult budskap.

Refererer til Irak
Lederen for al-Qaida har ikke opptrådt i nye opptak siden oktober 2004.

Ifølge amerikanske myndigheter tyder nå mye på at den nye videoen med Osama bin Laden er laget i løpet av de siste månedene.

Den nye videoen inneholder nemlig flere referanser til nylige hendelser fra den pågående Irak-krigen. I tillegg henviser bin Laden til Nicolas Sarkozy, som ble valgt som president i Frankrike så sent som i mai i år. Han snakker også om demokratenes seier i Kongressen.

Ifølge AP skal amerikanske myndigheter ha mottatt videoen før noe budskap ble sendt ut fra al-Qaida.

Al-Qaidas nettside skal nemlig ha vært nede på det tidspunktet da videoen kom myndighetene i USA i hende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere