RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette skriver USA om fredsprisen

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Presidenten forsøker å gjøre det beste ut av en politisk, pinlig situasjon, skriver Washington Post.

Norske politikere og USA-eksperter skryter Barack Obama opp i skyene for talen han leverte i Oslo rådhus torsdag.

NUPI-direktør Jan Egeland mener for eksempel at presidenten var modig som avleverte en så ærlig redegjørelse for krigføringen i Afghanistan.

Pinlig situasjon
Men i USA ligger mye av fokuset på hvordan Barack Obama klarte å håndtere det som er blitt omtalt som en pinlig situasjon. BBC har samlet et knippe med kommentarer hentet fra avisspaltene i USA.

Ben Pershing fra Washington Post skriver i avisen at tildelingen «har trolig fostret mer hodepine enn stolthet i Det hvite hus».

- Og nå forsøker presidenten og alle medarbeiderne å gjøre det beste ut av en politisk, pinlig situasjon.

Sliter på hjemmebane
Rick Klein fra ABC News påpeker det store spranget mellom hyllesten Obama mottar i Oslo og de politiske utfordringene han står overfor på hjemmebane. Obama sliter som kjent med å få gjennom den omfattende helsereformen i Senatet.

- Tror du han ville ha byttet inn fredsprisen mot litt fred i Det demokratiske partiet? Eller en 60. stemme i Senatet? Eller kanskje han vil slå seg til ro med å tappe noe av beundringen på flaske og ta det med seg hjem? skriver Klein.

Absurd situasjon
Men Obama får også skryt for måten han håndterte den absurde situasjonen som har oppstått ettersom han mottar en fredspris samtidig som han bestyrer to kriger.

- Obama ville ikke fornekte nasjonens krigføring under sitt lederskap og utfordret ved å si: «Jeg møter verden slik den er», og han forpliktet seg til å beskytte og forsvare USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere