Dette skriver verden om Norge

Gode Statoil-tall og plagsomme hunder er blant sakene utenlandske medier skriver om Norge.

09.05.06 16:23

Forslaget fra landbrukssjefen i Fjell kommune utenfor Bergen om at alle hunder må være innendørs etter klokken 22.00 på kvelden, gikk verden rundt mandag etter at AP fanget opp saken. Blant avisene som falt for vedtaket i kommunestyret var Gulf Daily News i Bahrein.

Rekordresultatet fra Statoil ble også notert, selv om resultatet vardårligere enn forventet .

New York Times dekket Jan Egelands dramatiske besøk i en flyktningleir i Darfur mandag. Demonstranter angrep Egelands bil med økser og stein etter at en av tolkene ble anklaget for å tilhøre den fryktede Janjaweed-militsen (lenken krever gratis registrering).

Det canadiske meningsmålingsselskaet Angus Reid Consulting har notert seg at Frp slo Ap på VG-målingen før helgen, mens UPI noterte seg skogbrannene på Vestlandet.

Norges ambassadør i Syria, Svein Sevje, ble søndag dekorert av syriske myndigheter for «fremragende tjenester», melder det syriske nyhetsbyrået Sana. Byrået nevner ikke at den samme Sejve måtte rømme landet da demonstranter satte fyr på den norske ambasaden i Damaskus under demonstrasjoner mot Muhammed-karikaturene i februar.

Tirsdag var meldingen ikke lenger tilgjengelig hos Sana.

Reuters fikk med seg at Hammerfest er lei tamrein som vaser rundt i byen og ødelegger grøntanlegg og hager. Nå bygger byen et nærmere 20 kilometer langt gjerde for å holde den innpåslitne reinen unna.

I Iran åpner en stor Ibsen-festival onsdag. Blant stykkene som spilles er «En Folkefiende», melder nettstedet Iran Daily.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag