*Nettavisen* Nyheter.

Dette skriver verden om Norge

Gislene i Nigeria og Jostein Gaarders bredside mot Israel er blant sakene verden leser om Norge.

15.08.06 16:29

Suksessforfatteren Jostein Gaarder hadde mindre suksess med sitt innlegg i Aftenposten forrige helg om «Guds utvalgte folk» enn millionselgeren «Sofies verden».

- Dette er et klassisk anti-semittisk manifest, som ikke en gang greier å kamuflere seg bak kritikk av Israel, sier professor Dina Porat ved universitetet i Tel Aviv til avisen Haaretz.

- Jeg har ledet Institutt for samtidig antisemittisme og rasisme i 15 år. Det er ikke hver dag jeg finner et så radikalt dokument når det gjelder innhold og form, fortsetter hun.

Gisler
Gisseldramaet i Nigeria blir fulgt med argusøyne i store deler av verden. I tillegg til nordmennene Jarle Johansen og Roger Bjerkås er flere utlendinger bortført av lokale grupper.

Tirsdag ventet fortsatt rederiet Trico Marine Services på at avtalen som skal være inngått med kidnapperne blir godkjent av de lokale myndighetene i området.

Kjøtt
Amerikanske United Press International har notert seg et NRK-innslag om at innbyggerne i Bugøynes i Finnmark ikke er skvetne av seg når de handler. I en lokal butikk fant matinspektører ti år gammelt sauekjøtt i fryseren. Men noen av kundene syntes alt oppstyret var for mye.

- Jeg har aldri blitt syk av noe fra butikken. Myndighetene skaper hysteri, mener kunden.

Søk på mer stoff om Norge her (ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag