RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En politimann ved sperringene nær Manchester Arena tirsdag, dagen etter terrorangrepet som rammet under en konsert med amerikanske Ariana Grande.
En politimann ved sperringene nær Manchester Arena tirsdag, dagen etter terrorangrepet som rammet under en konsert med amerikanske Ariana Grande. Foto: Oli Scarff (AFP)

Dette vet vi om Manchester-angrepet

Sist oppdatert:
Alt om terrorangrepet i Manchester 22. mai og den pågående etterforskningen.

En åtte år gammel jente og en 18 år gammel kvinne er blant de 22 som er bekreftet døde etter terrorangrepet på Manchester Arena mandag, melder The Guardian.

Gjerningsmannen ble drept i angrepet, mens en 23 år gammel mann er pågrepet i forbindelse med angrepet, melder britiske medier.

Tirsdag ettermiddag meldes det at politiet har pågrepet ytterligere to personer i Manchester-området og gjennomført razziaer mot to adresser i Whalley Range og Fallowfield utenfor Manchester.

Den britiske statsministeren Theresa May opplyser at myndighetene mener å kjenne identiteten til gjerningsmannen, men at de foreløpig ikke vil offentliggjøre navnet.

IS tar på seg ansvaret for Manchester-angrepet, melder AFP.

Familie og venner etterlyser savnede på sosiale medier.

Dette vet vi så langt om angrepet:

 • Politiet i Manchester i nordvest-England fikk klokka 22.33 mandag kveld lokal tid meldinger om eksplosjoner ved Manchester Arena, der den amerikanske artisten Ariana Grande nettopp var ferdig med sin konsert foran 21.000 tilhørere.
 • En 23 år gammel mann er pågrepet i forbindelse med Manchester-angrepet, bekrefter politiet.
 • 22 år gamle Salman Abedi har blitt identifisert som terroristen bak angrepet. Han døde i eksplosjonen.
 • Politiet har pågrepet ytterligere to personer i Manchester-området og gjennomført razziaer mot to adresser i Whalley Range og Fallowfield utenfor Manchester.
 • Politiet bekrefter tirsdag morgen at 22 mennesker er drept i angrepet, melder Manchester Evening News.
 • Barn er blant de drepte, melder Manchester-politiet.
 • BBC rapporterer at de yngste ofrene gikk på barneskolen.
 • En åtte år gammel jente var på Manchester Arena mandag kveld og er blant dem det ikke er gjort rede for, melder Manchester Evening News.
 • 18 år gamle Georgina Callander er det første offeret britiske medier navngir etter angrepet på Manchester Arena. Callander var elev på Runshaw College i Leyland og var i ferd med å avslutte sitt andre år med helse- og sosialfag. Skolen har uttrykt sin store sorg over nyheten om hennes død.

 • 59 personer er skadd, ifølge politiet.
 • Blant de sårede er det tolv barn under 16 år, opplyser ambulansearbeidere.
 • Ifølge britisk politi var det en enslig angriper som forårsaket eksplosjonen i Manchester mandag kveld. Mannen ble drept, opplyser en talsmann for politiet, ifølge NTB.
 • - Mannen bar en provisorisk sprengladning som ble utløst og som forårsaket denne grusomheten, sier politisjefen i Manchester, Ian Hopkins til The Guardian.
 • - Vi ber om at folk lar være å spekulere i detaljer rundt ham eller dele navnet. Dette er en pågående etterforskning som er kompleks og som favner vidt, heter det i en uttalelse fra politisjefen i Greater Manchester.
 • Den britiske statsministeren Theresa May opplyste i en uttalelse utenfor 10 Downing Street tirsdag at politiet mener å kjenne identiteten til gjerningsmannen, men at de foreløpig ikke vil offentliggjøre navnet, melder NRK.
 • IS tar på seg ansvaret for Manchester-angrepet, melder den ytterliggående islamistgruppas nettsted Amaq.
 • May sier hun vil reise til Manchester senere for å møte politisjefen, borgermesteren og representanter for nødetatene.
 • Utenriksdepartementet melder klokka 08 tirsdag morgen til Nettavisen at de ikke har meldinger om at nordmenn skal være skadd i angrepet.
 • - Vi har ingen informasjon om at nordmenn er berørt, sier kommunikajsonsrådgiver Astrid Sehl til Nettavisen.
 • Storbritannias statsminister Theresa May kalte inn til krisemøte i 10 Downing Street i kjølvannet av eksplosjonen i Manchester.
 • To meldinger med emneknaggen #manchesterarena ble lagt ut på Twitter fire timer før angrepet mot Ariana Grande-konserten i Manchester Arena mandag kveld, melder NTB. Den ene omtalte «trusselen vår» og «rettferdig terror». Den andre viste bare det svarte flagget til islamistgruppa IS. Begge meldingene er gjengitt av britiske Mail Online.

 • En video der en mann som hevder å stå bak angrepet i Manchester hyller IS dukket tirsdag opp på sosiale medier, melder NTB. Videoen ble fanget opp av nettstedet SITE (Intelligence Group Enterprise), en ikke-statlig antiterrororganisasjon.
 • Angrepet er det dødeligste terrorangrepet i Storbritannia siden selvmordsbombere drepte 52 mennesker på tre T-banetog og én buss i London i juli 2005.
 • Londons borgermester Sadiq Khan sier han er i løpende kontakt med London-politiet, som gjennomgår sikkerhetstiltakene. Publikum vil se flere politifolk i gatene, sier han i en Twitter-melding.
 • UEFA sier i en uttalelse at de ikke har noen indikasjoner på at Europa Leaugue-finalen mellom Ajax og Manchester United i Stockhom onsdag er mål for angrep. Etter terroren i Stockholm i april ble det innført sikkerhetstiltak som vil bli gjort gjeldende i forbindelse med dette arrangementet. Publikum blir bedt om å møte tidlig fordi det blir omfattende sikkerhetskontroll ved inngangene.
 • Unngå Manchester sentrum der nødetatene fortsatt arbeider på stedet etter nattens hendelse på Manchester Arena, melder Greater Manchester Police tirsdag klokka 11.20.
 • Transport for Greater Manchester sier i en melding at all kollektivtrafikk påvirkes av hendelsene.

Se melding fra Greater Manchester Police tirsdag morgen:

Les også: 22 personer drept og mer enn 50 skadd under konsert i Manchester

Les også: Direkte om terroretterforskning i England

Les også: Telenor Arena og Live Nation i møte angående Bruno Mars-konserten

22 mennesker er bekreftet døde etter terrorangrepet mot Ariana Grande-konsert på Manchester Arena i nordvest England. På bildet snakker to politifolk med en ung konsertgjenger.

Politiet i Manchester i nordvest-England fikk klokka 22.33 mandag lokal tid meldinger om eksplosjoner ved Manchester Arena, der den amerikanske artisten Ariana Grande nettopp var ferdig med sin konsert.

To kvinner har fått på seg et varmeteppe og venter utenfor Manchester Arena etter eksplosjonen.

Les også: Utrøstelig Ariana Grande: - Jeg er veldig, veldig lei meg

Les også: Jihadister sprer video av angivelig selvmordsbomber

KART: Manchester Arena rett ved jernbanestasjonen Manchester Victoria var åstedet for eksplosjonen mandag kveld.

Følg NTBs direkterapportering:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere