Siste nytt:

23.08: De ansatte ved et sykehus som behandler sårede barn etter angrepet i Nice, leter etter foreldrene til flere av barna. En annen gruppe barn som er kommet bort fra foreldrene, befinner seg på en politistasjon i nærheten, opplyser helsepersonell til kanalen.

22.22: Ingen bekreftelse på bånd til radikal islam. Frankrikes innenriksminister sier det er for tidlig å knytte massakren i Nice til radikal islam etter at statsministeren sa at det trolig finnes en slik forbindelse.

21.31: Minst tre tunisiere og tre algeriere er blant de døde etter angrepet i Nice, opplyser myndighetene i Tunisia og Algerie.

21.00: Massakren i Nice kunne vært avverget dersom «alle mulige sikkerhetstiltak hadde blitt gjennomført», mener den tidligere franske statsministeren Alain Juppé. – Jeg er ingen etterforsker, men hvis alle mulige sikkerhetstiltak hadde blitt gjennomført, hadde ikke gårsdagens tragedie skjedd, sa Juppe til RTL radio fredag.

20:18 Angriperen «antakeligvis har koblinker til radikal islam». Det sier Frankrikes statsminister Manuel Valls til nyhetsbyrået AFP. Det er uklart hvorvidt Valls uttalelser fredag kveld er basert på nye resultater fra etterforskningen.

18.48: - Angrepet bar preg av jihadistisk terror, sier etterforskningsleder François Molins. Han uttaler at angrepet var «helt i tråd med de vedvarende oppfordringene til å drepe» som terrorgrupper jevnlig kommer med. Gjerningsmannen var ukjent for fransk etterretningstjeneste.

18.05: Utenriksdepartementet har fortsatt ingen indikasjoner på at nordmenn er drept eller såret i Nice.

17.50: Det første bildet av gjerningsmannen er vist.

17.25: Blant de 52 som er kritisk såret etter terrorangrepet i Nice 14. juli, holdes 25 i kunstig koma. Blant de 84 drepte var det ti barn og ungdommer, opplyser franske myndigheter.

17.14: Føreren av lastebilen skjøt flere skudd mot politiet i Nice, bekrefter fransk påtalemyndighet under en pressekonferanse fredag. Flere automatvåpen, ammunisjon og en granat ble funnet i kjøretøyet. Det bekreftes også at han ble funnet død i passasjersetet på lastebilen.

17.13: Statsadvokat Molins bekreftet identiteten til lastebilsjåføren, som ble skutt og drept av politiet etter å ha kjørt ned og drept titalls mennesker i Nice. Han heter Mohamed Lahouaiej Bouhlel og var en 31 år gammel fransk-tunisier som var skilt fra kona og hadde barn.

17.10: På en pressekonferanse fredag ettermiddag opplyser statsadvokat François Molins i Frankrike at dødstallet fortsatt er 84 og at 202 personer er skadd, 52 av dem kritisk.

17:00: Rihanna avlyser kveldens konsert i Nice, og jazzfestivalen som skulle arrangeres samme dag avlyses også.

16.16: Ekskona til den 31 år gamle fransk-tunisieren som mistenkes for å stå bak blodbadet i Nice, er brakt inn til avhør, ifølge en fransk politikilde. Fransk politi pågrep ekskona til Mohamed Lahouaiej Bouhlel for å avhøre henne i et forsøk på å avklare 31-åringens motiv, opplyser nyhetsbyrået AFPs kilde fredag ettermiddag.

15.31: Språkskolen Education First (EF) bekrefter at alle deres språkelever i Nice er i god behold etter terroren i Frankrike.

15.22: Flere svensker er savnet i Nice etter torsdagens terrorangrep, opplyser det svenske utenriksdepartementet.

15:18: Tilstanden er fortsatt kritisk for rundt 50 mennesker som ble såret i angrepet i Nice, opplyser president François Hollande.

13.40: Sky News melder om at mange av de skadde barna er fraktet til sykehus, men flere av dem er ikke forente med foreldrene sine. - Sykehuset vil ikke oppgi hvor mange barn som er lagt inn, men flere av dem er her uten foreldrene sine. Det er ukjent om noen av foreldrene er drept eller hvor de befinner seg, sier kanalens reporter utenfor sykehuset i Nice.

13.20: Det blir meldt om flere utenlandske ofre i turistbyen Nice. Utenriksdepartementet i Oslo har foreløpig ingen indikasjoner på at nordmenn er drept eller såret, melder NTB.

13.17: En tydelig preget president François Hollande ankom fredag Nice for å besøke åsteder for terrorangrepet.

12.50: Trusselbildet i Norge er ikke endret som følge av hendelsen i Nice. PST har ikke informasjon som knytter hendelsen til Norge, skriver PST på Twitter.

12.33: Minst 50 barn skal være skadet, melder Sky News.

12.01: Ifølge ABC.net.au har politiet gått til aksjon i hjemmet til den antatte gjerningsmannen.

11.39: Italia og Tyskland øker kontrollen ved den franske grenseovergangen etter terrorangrepet i Nice.

11.04: Franske myndigheter har erklært tre dagers landesorg i Frankrike etter terrorangrepet i Nice, opplyser statsminister Manuel Valls.

(artikkelen fortsetter under bildet)


10.53: Sky News melder at flere enn 10 barn skal være skadet.

10.16: Franske sykehus ber folk om å gi blod fordi det er akutt mangel på blod til sårede etter terrorangrepet i Nice.

10.11: Norsk Uteniksdepartement kan ikke si noe om hvorvidt nordmenn er rammet av angrepet.

Følge direkterapportering nederst i artikkelen.

* En lastebil kjørte i 23-tiden torsdag kveld inn i en stor folkemengde på Promenade des Anglais i Nice i Sør-Frankrike.

* Minst 84 mennesker ble drept, flere av dem barn. Minst 70 er såret, og tilstanden er kritisk for 18 av dem, opplyste innenriksdepartementet fredag morgen. I tillegg har 120 mennesker fått behandling for sjokkskader.

* President François Hollande omtaler angrepet som terror. Han har mobilisert hærens reservestyrker og forlenget unntakstilstanden i tre måneder.

* Føreren av den 19 tonn tunge lastebilen ble skutt og drept etter å ha kjørt hele to kilometer inn i folkemengden. Bilder av kjøretøyet viser at fronten er full av kulehull. Regionspresident Christian Estrosi sier tunge våpen ble funnet i lastebilen.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
embedNAvideo("zmsNin8Gaunybd8oPtW1OQ", false)

* Den mistenkte gjerningsmannen er en 31 år gammel fransk-tunisier. Mannens ID-papirer ble funnet inne i lastebilen. Ifølge franske medier var 31-åringen kjent fra politiet fra tidligere, men ikke for etterretningstjenesten.

* Ifølge fransk politi skal lastebilen som ble brukt i terroren være leid av den antatte gjerningsmannen.

* Det ble også meldt at en eller flere gjerningspersoner løsnet skudd, men det har ikke myndighetene bekreftet.

Her kan du lese alt om Nice-terroren:

Les også: Mange tyr til sosiale medier i letingen etter sine kjære

Les også: Ekspert: - Terroristene har blitt mer innovative

Video: Her kjører lastebilen inn i folkemengden

Video: Her åpner politiet ild mot mannen i terror-lastebilen

Les også: Norske Bjørn Emil løp for livet

Les også: Minst 84 drept da lastebil kjørte inn i folkemengde

Les også: Flere barn blant de drepte i Nice-terroren

Les også: Norske Nina var øyenvitne til lastebil-terroren

Les også: Bildene fra Nice-terroren ryster verden

Les også: Slik reagerer Erna Solberg og verdensledere på terroren

Les også: Nice-sjåfør var fransk-tunisier

Les også: Hank von Hell: Hatet i Frankrike kommer ikke ut av løse lufta

(artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

Bildeserie

Bildeserie


* Mange mennesker var samlet ved havnepromenaden torsdag kveld for å se på fyrverkeriet under feiringen av den franske nasjonaldagen.

* Innenriksdepartementet skal avklare om føreren av lastebilen handlet alene eller ikke.

* Påtalemyndigheten i Paris har startet terroretterforskning av angrepet. Ingen har så langt tatt på seg ansvar for angrepet.

* Hollandes møter landets forsvars- og sikkerhetssjefer i Paris fredag.

* Politiets sikkerhetstjeneste (PST) følger situasjonen i Nice og gjør fortløpende vurderinger av om det som har skjedd påvirker trusselbildet i Norge. Det melder de selv på Twitter.

* Politidirektoratet (POD) har rutinemessig et informasjonsmøte for å vurdere eventuelle tiltak i Norge. Møtet starter klokken 09.30 fredag formiddag, får Nettavisen opplyst.

Kilder: NTB, AFT, Nettavisen