Deutche Bank kutter 15.000 jobber

JOHN CRYAN forteller tysk presse at Deutsche Bank skal kutte 15.000 stillinger.

JOHN CRYAN forteller tysk presse at Deutsche Bank skal kutte 15.000 stillinger. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters / NTB scanpix)

Den nye toppsjefen starter en kraftig overhaling med blodrød farge.

NEW YORK (Nettavisen): Den nye toppsjefen i Deutche Bank, John Cryan, skal ifølge Finance Yahoo kutte 15.000 jobber i et forsøk på å forbedre resultatene i Tysklands største bank.

 

Cryan er villig til å ofre avkastningen i 2015 og 2016 for å styrke sin posisjon og rydde opp i gammel moro.

- Jeg tror ikke at 2016 eller 2017 blir gode år, sa Cryan til pressen torsdag.

Aksjene gikk kraftig ned etter at nyheten kom ut. Fallet var på hele seks prosent, ned til 25,815 euro, klokken 08.50 GMT.

- Vi mener at det fortsatt er stor risiko her og anser derfor en kapitaløkning i 206 er høyst sannsynlig, bemerker en analytiker i Citi.

Kostbare rettssaker fra tidligere skandaler og manglende suksess i Asia er blant problemene bankgiganten sliter med fremdeles.

- Deutsche Bank har ikke et strategiproblem. Vi vet nøyaktig hvor vil ønsker å gå. Men vi har hatt store problemer med å implementere dette, kommenterer John Cryan.

Tysklands største bank planlegger å kutte 9000 heltidsstillinger og 6000 frilansstillinger.

- Vi var bekymret for at akskjeeierne våre ikke skulle synes at kuttene er ambisiøse nok. Vi mener at de er realistiske, basert på behovet for å bevare vår konkurransekraft, mener Cryan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag