RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DFDS-kontrollører får luksusturer

Sist oppdatert:
Fergerederiet DFDS trakterer Sjøfartsstyrelsens kontrollører med tre retters middag, vin og konjakk.

I juni ble det avslørt at ansatte på DFDS' Oslo-ferger var fulle på jobb. Nå er det smøring av kontrollører som gir rederiet negativ PR.

Det er danske Ekstra Bladet som ifølge VG kan avsløre at kontrollørene fra Sjøfartsstyrelsen trakteres med opphold på lugarer med boblebad og havutsikt. De spiser middag med kapteinen i egne rom, med dyr vin og konjakk til kaffen.

- Vi har fått beskjed om å traktere inspektørene på alle måter, sier lugaransvarlig Jan Jacobsen i DFDS til Ekstra Bladet.

I 2004 ble det gjennomført 186 kontroller om bord på fergene. Samtlige var varslet på forhånd.

- Dette er kamuflert ferieopphold, som rederiet gir for å få en god behandling av inspektørene. Inspeksjonen kan like godt bli foretatt når fergene ligger til kai, sier Henrik Berlau i det danske fagforbundet 3F.

Inntil 1997 hadde Sjøfartsstyrelsens inspektører med seg sine ektefeler om bord. Den gang grep ledelsen i Sjøfartsstyrelsen inn og stoppet opplegget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere