RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DFDS politianmeldt

Narkotikamisbruk er et større problem enn fyll om bord. Det hevder en tidligere ansatt i DFDS. Samtidig raser de pårørende etter Skandinavian Star-tragedien.

Sist oppdatert:
Danske sjøfartsmyndigheter vil undersøke om det kan reises tiltale mot enkeltpersoner etter avsløringene om fyll blant de ansatte på DFDS' ferger.

Sjøfartsdirektoratet har anmeldt DFDS og Bornholmstrafikken til politiet for å få sjekket om ansatte på rederiets skip har overtrådt loven om sikkerhet til sjøs.

Anmeldelsene kommer etter danske Ekstra Bladet og dansk TV2s avsløringer om fyllefester og bruk av narkotika om bord.

Uanmeldte kontroller
Det fremgår av en redegjørelse overlevert finansminister Bendt Bendsen. I denne sier Sjøfartsdirektoratet at de har anmodet Justidespartmentet om å se på om det er mulig å reise tiltale mot konkrete personer for overtredelse av loven om sikkerhet til sjøs, straffeloven eller andre relevante bestemmelser.

- Jeg er tilfreds med at sakene er overlevert politiet. Det skal være klinkende klart for alle at dette ikke bare er uforsvarlig men at det også er straffbart å være påvirket av alkohol eller andre rusmidler når man har som oppgave å ivareta sikkerhetsoppgaver, sier Bendt Bendsen til Ekstra Bladet.

Han har nå bedt sjøfartsmyndighetene om å se på mulighetene for muligheten for å foreta uanmeldte alkoholkontroller blant ansatte på danske passasjerferger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere