RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Diana: - Den verste dagen i mitt liv

Sist oppdatert:
Prinsesse Diana mistrivdes i sitt ekteskap med prins Charles allerede fra første stund. Bryllupsdagen omtaler hun som den verste i sitt liv på videobånd som nå vises for første gang.

Videobåndene som den amerikanske fjernsynskanalen NBC har kjøpt av en ukjent selger, vises for første gang når den første delen av en ny dokumentarfilm om prinsesse Diana sendes på NBC fredag kveld.

På videobåndene som ble innspilt på Kensington Palace tidlig på 1990-tallet, beklager Diana seg ifølge svenske Expressen over sitt mislykkede ekteskap:

- Hvis jeg fikk skrive mitt eget manus skulle jeg sørge for at min mann forsvant med sin kvinne og aldri mer kom tilbake, sier Diana på båndet. Vielsen i London 29. juli 1981 ble omtalt som et eventyrbryllup.

Kamp for image
I tillegg til å snakke om sin ektemann og hans forhold til Camilla Parker-Bowles forteller Diana om kampen for å leve opp til bildet av henne som en eventyrprinsesse.

- Det offentlige bildet var svært annerledes enn det private. Folk ønsket seg en eventyrprinsesse som kom og rørte ved dem, og sørget for at alt ble forvandlet til gull, og at alle problemer forsvant, sier Diana.

- Men de visste ikke at jeg korsfestet meg selv innvendig fordi jeg ikke syntes jeg strakk til.

Hemmelig selger
Videobåndene som nå offentliggjøres for første gang er spilt inn av en av Dianas venner mellom september 1992 og desember 1993. NBC har nektet å opplyse hvem som har solgt dem båndene, men sier opptakene var godkjent av prinsessen.

I dokumentaren "Princess Diana: The secret tapes" benyttes også det sju timer lange lydbåndopptaket som lå til grunn for Andrew Mortons bok "Diana: Her true story"

Skrev om elskeren
Tidligere denne uken ble brev fra prinsesse Diana til en terapeut solgt for 19.400 pund (drøyt 250.000 kroner) på en auksjon i Swindon, melder BBC. Disse brevene ble skrevet i perioden hvor ekteskapet med prins Charles var i ferd med å bryte sammen.

I et av brevene, som ble solgt for 3.300 pund, skriver Diana om reaksjonen på at hennes tidligere elsker James Hewitt snakket offentlig om forholdet:

- Forrige uke var den verste jeg hittil har opplevd, og jeg måtte anstrenge meg alt jeg kunne for å holde hodet over vannet (¿) jeg hadde aldri regnet med å få høre om andres hat mot meg på toppen av alt det andre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere