Gå til sidens hovedinnhold

Diana-høringen utsatt

Den omstridte høringen om prinsesse Dianas død startet tirsdag, men ble raskt hevet og utsatt i 12-15 måneder. Nå skal spekulasjonene rundt ulykken etterforskes.

Britiske myndigheter skulle for første gang formelt granske omstendighetene rundt prinsesse Diana og Dodi al Fayeds død, men etter en snau halvtime ble høringen hevet og utsatt i et års tid.

Den kongelige likskuemannen Michael Burgess, som leder høringen, åpnet høringen ved Dronning Elisabeth IIs konferansesenter i Westminister. Etter å ha skissert høringens form, hevet han undersøkelsen, muligens for så lenge som 15 måneder.

Burgess opplyste at spekulasjonene om hvorvidt Dianas død ikke var forårsaket av en «vanlig» bilulykke, skal bli etterforsket av politisjef i London-politiet, Sir John Stevens.

En fransk undersøkelse har konkludert med at sjåføren hadde drukket og at han kjørte for fort da bilen Diana satt i krasjet i Paris i 1997. Men Al Fayeds far, Mohamed Al Fayed, har hevdet at det lå en konspirasjon bak parets død og har krevd full offentlig granskning.

Spekulasjonene fikk nytt liv da avisen Daily Mirror i høst trykket brev Diana skrev til sin gode venn og butler Paul Burrell, der hun røpet at hun fryktet for sitt liv.

Blant annet stod et at «NN planlegger ”en ulykke” med bilen min, en bremsefeil og påfølgende alvorlig hodeskade slik at veien er klar for at Charles kan gifte seg igjen», skrev Diana i et av brevene.

«NN» var et høytstående medlem av kongefamilien, ble det opplyst, men navnet ble da ikke offentliggjort. Det gjorde imidlertid Daily Mirror tirsdag. Og den kongelige er prins Charles, ifølge avisen mannen som planla en ulykke med Dianas bil.

«Min mann planlegger ”en ulykke” med bilen min, en bremsefeil og påfølgende alvorlig hodeskade slik at veien er klar for at Charles kan gifte seg igjen», hevder avisen at Diana skrev i brevet.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre