RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dianas sjåfør ikke synlig full

Sist oppdatert:
Sjåføren ser klinkende edru ut på overvåkingsfilmen tatt bare et kvarter før han mistet kontroll over bilen i Pont d'Alma-tunnelen.

Var sjåfør Henri Paul full da han mistet kontroll over bilen og kjørte seg selv, prinsesse Diana og Dodi Fayed i døden? Det er et av nøkkelspørsmålene i høringen som pågår om prinsesse Diana og Dodi Fayeds dødsulykke i Paris for ti år siden.

Under høringen er det lagt fram hittil ikke viste bilder, blant annet fra overvåkingskameraene på Ritz Hotell. Torsdag fikk juryen se bilder av minuttene som gikk mens prinsessen og hennes følge ventet på bilen som skulle hente dem fra hotellet.

Sjåfør Henri Paul står i sentrum for mye av videomaterialet som ble lagt fram torsdag. Blant annet viser filmen hvordan Paul, som offisielt var full på dette tidspunktet, setter seg på huk for å knytte skolissene uten å vakle det minste, melder AP.

192646

Fortrolig øyeblikk

Bildene viser hvordan sjåføren går ut og inn av tjenesteutgangen for å se etter bilen. I mellomtiden viser bildene hvordan prinsesse Diana står i armkroken til Fayed mens de to snakker fortrolig sammen. I sju minutter står de der og venter før bilen kommer.

Dodi Fayed med armen kjærlig rundt prinsessens liv.
Dodi Fayed med armen kjærlig rundt prinsessens liv.

Forsøket på å lure fotografene gjennom å bruke bakdøra skulle ikke lykkes. Filmen viser hvordan Henri Paul gjentatte ganger går ut og inn døra, trolig for å se etter bilen og sjekke omgivelsene. Bare minutter før bilen kommer får han øye på fotografene Serge Benhamou og Jacques Langevin på andre siden av gaten. Filmen viser hvordan Paul vinker til dem og går inn igjen.

Ble gjennomskuet

På vei til bilen.
På vei til bilen.
I det bilen kommer, hopper paret inn, Paul setter seg bak rattet og bare sekunder senere kjører de av sted forfulgt av fotografene Benhamou, Langevin, David Odekerken og Fabrice Chassery.

Omtrent et kvarter senere mistet Paul kontrollen over bilen i Pont d’Alma-tunnelen. Bodyguard Trevor Rees-Jones var eneste overlevende.

Sår tvil om full sjåfør
Både fransk og britisk etterretning har konkludert med at Henri Paul hadde en promille på det dobbelte av det loven tillater.

Fayeds far, Mohamed al Fayed, hevder på sin side at Paul var informant for fransk og britisk etterretning, at han ikke var full, og at blodprøvene ble trikset med.

Drakk i baren

Her bøyer Henri Paul seg ned for å knyte skolissene. De levende bildene viser en mann som går fjellstøtt.
Her bøyer Henri Paul seg ned for å knyte skolissene. De levende bildene viser en mann som går fjellstøtt.
Bildene viser Paul forhøre seg med sikkerhetssjefen Francois Tendil, bodyguardene Rees-Jones og Kes Wingfield samt hotellets nattdirektør, Thierry Rocher. Bildene viser Paul gå ut og inn av hotellet fem ganger, mest sannsynlig for å vurdere sikkerhetssituasjonen.

Vitner så Paul bestille to alkoholholdige drinker i baren, men han skal heller ikke der ha vist synlige tegn til beruselse.

Dommer Scott Baker, som presenterte videomaterialet torsdag, sa til juryen det er ikke noe synlig på CCTV-filmen som tyder på at Pauls bevegelser var påvirket av alkohol.

Baker sier også at promilleeksperter er enige om at enkelte personer har så høy alkoholtoleranse at de kan virke helt edru på andre, selv om de har så høy promille som Paul skal ha hatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere