RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Diplomater utestengt fra rettssak

Iranske myndigheter bestemte seg søndag for å stenge rettssalen for diplomater og pressefolk under rettssaken etter drapet på en canadisk journalist.

Fotografen Zahra Kazemi døde i et iransk fengsel i juli i fjor av slag mot hodet. Hun ble arrestert etter at hun tok bilder utenfor et fengsel i Teheran.

Iranskfødte Kazemi var canadisk statsborger, og derfor har saken vakt stor interesse i Canada. Men idet rettsforhandlingene fortsatte søndag, ble både den canadiske og nederlandske ambassadøren sendt på gangen sammen med diplomater fra Storbritannia og Frankrike.

- Jeg vet ikke hvorfor de ikke slapp diplomatene inn. Kanskje de ikke hadde nok stoler, sa talsmann for Irans utenriksminister, Hamid Reza Asefi, søndag som svar på de stengte dørene.

- Men Zahra Kazemi var iransk, så det er absurd at Canada sier hun var canadisk. Det gir ikke mening å ha en canadisk representant i rettssalen. De forstår ikke Iran, sa Asefi.

Under rettsforhandlingene lørdag sa familiens advokater til retten at mannen som står tiltalt for drapet, er uskyldig, og at den reelle drapsmannen kunne være en høytstående tjenestemann innen fengselsvesenet.

Advokatteamet, som ledes av nobelprisvinner Shirin Ebadi, viste til vitner som har fortalt at Kazemi ble slått i hodet av tjenestemannen like etter at hun var blitt arrestert.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere