RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/EPA

Diskuterte Iran over frokost

Sist oppdatert:
Tony Blair og Condoleezza Rice møttes til frokost for å diskutere Midtøsten etter at Rice besøkte regionen forrige uke.

Ifølge en talskvinne fra Storbritannias statsminister Tony Blairs kontor var frokosten privat og ikke en oppfølger til fredagens møte. Seks av stormaktene møttes i går for å diskutere sanksjoner mot Iran.

- Det var en generell samtale om Midtøsten, og Iran var ikke hovedfokus, sa talskvinnen etter at USAs utenriksminister Condoleezza Rice var hjemme hos Blair i Chequers.

Uenighet
Den private frokosten fant sted dagen etter at de fem faste medlemmene av FNs sikkerhetsråd samt Tyskland i går ble enige om å begynne samtaler om mulige FN-sanksjoner mot Iran. Samtalene kan starte neste uke, men Kina og Russland er tilhengere av ytterligere diplomatiske framstøt.

Vesten frykter at Iran forsøker å utvikle kjernefysiske våpen, en anklage Iran avviser. De sier at de kun er ute etter å utvikle kjernefysisk energi.

Etter møtet kom utenriksministrene med en erklæring om at de seks stormaktene nå vil diskutere uspesifiserte tiltak mot Tehran. Washington tolker dette som at man har bestemt seg for å innføre sanksjoner.

Samtaler
Ifølge BBC har en høyerestående amerikansk diplomat bekreftet at samtaler om økonomiske sanksjoner begynner neste uke. Russland toner på sin side ned betydningen av avtalen og sier at ingen snakker om en avstemning i Sikkerhetsrådet i nær framtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere