Disse avgjør Caseys skjebne

Foto: (Scanpix)

Casey Anthony risikerer dødsstraff ved giftsprøyte. En gymlærer, en sykepleier og en kokk er blant dem som kan påvirke om hun får det.

06.07.11 12:31

Mandag avsluttet juryen den første dagen med før de legger frem sin mening om hva som bør skje med Casey Anthony.

Syv tiltalepunkter
25-åringen har syv tiltalepunkter mot seg, inkludert overlagt drap, vanskjøtsel, barnemisbruk og for å ha hindret etterforskningen.

Hvis hun erklæres skyldig i å ha drept sin 2 år gamle datter i 2008 risikerer hun dødsstraff med giftsprøyte. Casey påstår hun er uskyldig i alt.

Juryen startet gjennomgangen mandag og fortsetter sitt arbeid utover tirsdagen, skriver CNN. Når en eventuell kjennelse er klar er uvisst, men flere eksperter på saken tipper det blir en kort prosess fordi saken har pågått så lenge allerede.

Dramatisk rettssak
Levningene etter Caylee Anthony (2) ble funnet i et skogholt i nærheten av huset til familien Anthony. Det ble fastlått at hun hadde dødd fem måneder tidligere. Påtalemyndigheten mener Casey drepte datteren med vilje for å fri seg fra ansvaret ved å være mor.

Caseys forsvarer hevder at Caylee druknet i familiens basseng og at Casey og faren fikk panikk, og gikk sammen for å dekke over dødsfallet. Rettssaken har vært dramatisk og nye avsløringer har kommet underveis.

Les mer om saken her: Hva skjedde med Caylee Anthony (2)?

Les mer om partenes argumenter her: - Hun valgte bort ungen

Les mer om rettssaken her: George Anthony brøt sammen

Mye står og faller på hvorvidt bevisene i saken er sterke nok.

Alle åpner for dødsstraff
De syv kvinnene og fem mennene har alle sagt at de er villige til å stemme for dødsstraff hvis det er grunnlag for det. Ifølge ABC News har de vært svært fokuserte i de over 40 dagene rettssaken har pågått. Flere har blant annet tatt notater underveis.

Enkelte tror det at flere av dem har små barn kan påvirke hvordan de forholder seg til saken.

På grunn av den massive mediadekningen saken har fått er samtlige av jurymedlemmene hentet fra et annet county. De er innlosjert på hotell i Orlando. Gruppen er variert; en kokk, en sykepleier og en gymlærer en blant dem som skal bedømme hvorvidt Casey er skyldig.

Medlem 1:
En kvinne i slutten av 60-årene. Sier hun aksepterer dødsstraff om nødvendig, men at hun tar utgangspunkt i at alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist.

Medlem 2:
Mann i 30-årene, med en datter på 4 og en sønn på 9 år. I utgangspunktet mot dødsstraff, men er tilbøyelig til å stemme for i særskilte tilfeller.

Medlem 3:
Kvinne, 32 år gammel. Har ingen barn. Studerer sykepleie. Sier hun aldri hadde hørt om saken før hun ble tilkalt til jurytjeneste.

Medlem 4:
Middelaldrende kvinne, som sier at hun «tror» hun kan stemme for dødsstraff.

Medlem 5:
En kvinne i 50-årene, som sier hun tror på dødsstraff. Tidligere sykepleier. Hevder hun ikke hadde gjort seg opp en mening før hun ble med i juryen.

Medlem 6:
En 33 år gammel mann med to barn; en sønn på 6 år og en datter på 21 måneder. Jobber som kokk. Sier det er upoblematisk for ham at Casey Anthony ikke selv vitner. Sier han kan stemme for dødsstraff.

Medlem 7:
41 år gammel kvinne. Har ingen barn. Sier hun ville syntes det var vanskelig, men påpeker at dødsstraff er lovlig.

Medlem 8:
En kvinne i slutten av 50-årene, som har to barn. Jobbet tidligere som kundebehandler. Sier hun ikke har gjort seg opp en mening om saken, men at dødsstraff er en mulighet generelt.

Medlem 9:
En 53 år gammel mann, som tror på at alle fortjener en rettferdig rettssak. Er delvis pensjonert, men tar småjobber. Er for dødsstraff i enkelte tilfeller.

Medlem 10:
En 57 år gammel mann. Har ikke barn. Jobber for Verizon. Tror dødsstraff er en nødvendig del av rettssystemet.

Medlem 11:
En mann i begynnelsen av 30-årene. Gymlærer på ungdomsskolen. Sier han har gjort seg opp en mening om hvorvidt Casey er skyldig, men at han kan legge den til side for rettssaken.

Medlem 12:
En kvinne med voksne barn. Tidligere kokk. Visste ikke noe om saken da hun ikke eier en PC. Det eneste jurymedlemmet som er utvetydig i sin støtte til dødsstraff. Sier hun støtter muligheten fullt ut.

I tillegg skal det være fem reservemedlemmer som også har vært til stede i rettssalen.

HTML EMBED

(Kilde: Orlando Sentinel )

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.