RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse er bortført i Irak

Sist oppdatert:
Listen over antall utlendinger i Irak som enten er bortført eller savnet var mandag kveld steget til minst 27.

Sju kinesiske gisler ble ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua løslatt mandag. Ifølge AFP er følgende personer savnet eller bortført:

- 11 russiske statsborgere ble sent mandag kveld kidnappet i Iraks hovedstad Bagdad, melder den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera. De 11 jobbet for et kraftselskap.

- Ni amerikanere, to soldater og sju sivile arbeidere, skal være savnet eller bortført etter et angrep mot en konvoi utenfor Bagdad fredag. En av arbeiderne, Thomas Hamill, er identifisert i tv-bilder fra et australsk fjernsynsteam.

- Tre japanere, to menn og en kvinne, som arbeidet på frivillig basis blir holdt av Mujahedin-brigaden. Kidnapperne truer med å drepe gislene om de ikke Japan trekker sine styrker ut av Irak. Fristen som ble satt gikk ut mandag.

- To tsjekkere, en reporter og en kameramann som jobber for tsjekkisk fjernsyn, er savnet i Irak, meldte den tsjekkiske ambassaden i Bagdad. Eieren av et Irakisk drosjeselskap fortalte at de to ble bortført av væpnede menn nord for Bagdad.

- En kanadier, av syrisk opphav, ble tatt til fange rundt midnatt torsdag av en lokal gruppe i Kufa.

- En israelsk araber ble først vist på iransk fjernsyn etter å ha blitt tatt til fange i Irak. Gruppen som holder ham fanget hevder mannen er en spion, noe Israel har benektet.

- En tidligere ukjent gruppe, som kaller seg «martyr Sheik Yassin-brigaden», hevdet lørdag at de holdt rundt 30 utlendinger fanget. Blant annet skal det være japanere, bulgarere, amerikanere, israelere, spanjoler og koreanere blant fangene.

Ikke alle kidnappingene er offisielt bekreftet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere