Gå til sidens hovedinnhold

Disse lekene er farlige

70.000 leker trekkes fra det norske markedet. Sjekk hvilke her.

Har du kjøpt «Sarge»-figuren fra CARS-serien til poden? I så fall bør du kaste leken umiddelbart.

Det er det amerikanske selskapet Mattel som produserer leken. I en pressemelding tirsdag går de ut og advarer mot denne og en rekke andre tidligere produserte leker fra selskapet.

«Forbrukere bør umiddelbart fjerne disse lekene fra barna», heter det i pressemeldingen.

Til sammen er det laget 436.000 «Sarge»-figurer - 3.630 av disse er solgt i Norge.

Farlig maling
Lekebilene innholder for stort blyinnhold. Ifølge Mattel har et av underleverandørene malt lekene med maling fra en uautorisert leverandør, som det nå viser seg har hatt et uakseptabelt høyt blyinnhold.

I tillegg tilbakekaller leketøysprodusenten en rekke magnetiske leker som ikke lenger er i produksjon. Dette gjelder dukker, figurer, lekesett og tilbehør som inneholder små, meget kraftige magneter som kan løsne. Lekene ble solgt i Norge fram til januar 2007.

Farlige magneter
Disse lekene er farlige:
23 forskjellige typer Polly Pocket-leker (totalt 59.643 produkter solgt i Norge), fem forskjellige Doggie Day Care-leker (6.175 produkter solgt i Norge) og ett Barbie-sett (602 produkter solgt i Norge). For mer informasjon om de farlige produktene se her. (ekstern lenke).

Sjefen begikk selvmord
Svært mange av Mattel-lekene produseres i Kina. Sjefen i det kinesiske selskapet som nå har fått leker trukket tilbake, skal ifølge New York Times ha begått selvmord. Selskapet hadde produsert leker for Mattel i 15 år, da en rekke leker herfra ble trukket fra markedet. Sjefen skal ha tatt livet sitt inne i selskapets varehus.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger