RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse tenåringene risikerer livstid

Sist oppdatert:
Disse åtte ungdommene risikerer livstid i fengsel etter å ha overfalt Victoria Lindsay (16).

Victoria Lindsay (16) ble invitert til det som skulle være en hyggelig kveld hos noen venninner i Lakeland i Florida forrige måned. Men kvelden utviklet seg til et mareritt for jenta da venninnene gikk til angrep. De slo og sparket henne på omgang mens to gutter sto utenfor og holdt vakt.

Hele voldshandlingen ble filmet og senere lagt ut på nettstedet YouTube.

Nå står åtte ungdommer, seks jenter og to gutter, tiltalt for å stå bak overfallet.

Påtalemyndigheten i Florida besluttet torsdag å stille de åtte ungdommene for retten som voksne. Dette innebærer at barna vil bli idømt langt strengere straffer enn hvis de hadde blitt prøvet som barn.

Fengsel på livstid
Ungdommene er i alderen mellom 14 og 18 år, og står tiltalt for både vold og kidnapping. Nå risikerer de å bli idømt en fengselsstraff på livstid, skriver Tampa Tribune.

Moren til en av de tiltalte stiller seg uforstående til påtalemyndighetens beslutning.

- Se på alderen deres, de er jo ikke voksne. De har fortsatt tenåringsmentalitet, sier moren Christina Garcia til avisen.

Uvanlig streng
En forsvarsadvokat, som ikke er tilknyttet saken, sier han er overrasket over at ungdommene blir tiltalt som voksne og kaller avgjørelsen for uvanlig streng.

- Selv om videoen forsterker det som skjedde, så er realiteten at jenta ikke ble alvorlig skadd. Men fordi det eksisterer en video, så finnes det en politisk motivasjon for å gjøre dette til en stor sak, sier John Trevena til avisen.

Voldshandlingen har rystet lokalsamfunnet i Lakeland og flere av de tiltalte har mottatt en rekke trusler.

- Vi har mottatt drapstrusler og alle slags mulige telefoner. Vi har fått nervesammenbrudd, sier Robert Schumaker, som er faren til en av de tiltalte.

Flere dager på sykehus
Overfallet fant sted hjemme hos bestemoren til en av de tiltalte jentene. De mishandlet jenta helt til hun besvimte, og deretter kjørte de henne ut til et øde sted og truet med mer bank hvis hun varslet politiet.

Overfallet resulterte i en hjernerystelse, et skadet øye og flere dager på sykehus.

Vennegjengen skal ha filmet overfallet i håp om at videoklippet skulle gjøre dem berømte på YouTube. Nettstedet har nå fjernet videoen.

SE VIDEOEN HER.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere