RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse trues med døden

Foto: al-Qaida (AFP)
Sist oppdatert:
Al-Qaida viser nå fram gislene de tok i Sahara.

Al Qaidas nordafrikanske gruppe har offentliggjort bilder av fire vestlige gisler, og trusler om å drepe gislene hvis ikke krav blir innfridd.

Torsdag ble tre separate bilder publisert på islamske nettsider. Det ene bildet skal være av et sveitsisk par, en tysk kvinne og av en britisk mann. På bildene er gislene omgitt av personer med skytevåpen. I det ene bildet har kvinnens ansikt blitt sladdet.

Trues med døden
Deretter gikk den arabiske tv-kanalen Al Jazeera på lufta med terroristenes lydtape. På tapen sa terroristene at de hadde tatt de fire europeiske turistene, samt en kanadisk FN-utsending, hans hjelper, som gisler. De seks personene ble kidnappet i Sahara i desember.

I en uttalelse som fulgte med den publiserte lydtapen står det at gisseltakerne «forbeholder seg retten til å hanskes med de seks fangene etter sharialoven». Uttalelsen blir sett på som en trussel om å drepe de seks gislene hvis ikke kravene blir møtt. Kravene for løslatelse av gislene vil bli gitt snart.

Presidenten i Niger, Mamadou Tandja, sa i januar at etterforskning viste at terrorister har kidnappet kanadiske FN-utsendingen Robert Fowler og hans medhjelper Louis Guay. De to forsvant i Niger i desember.

Mange kidnappinger
En sentral militærkilde som er involvert I etterforskningen av fire turister I nordre Mali sier at det høyst sannsynlig er en gruppering av Al-Qaida som holder dem fanget.

Myndighetene i Mali sa tidligere at de trodde det var rebeller i landet som hadde bortført to sveitsere, en brite og en tysker nær grensen mellom Mali og Niger i januar.

Al-Qaida gruppen i Maghrib har tidligere tatt på seg ansvaret for flere kidnappinger av vestlige turister. Blant andre to personer fra Østerrike som ble bortført i Tunisia i fjor, og senere løslatt i Mali.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere