RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for Holocaust-nekt

Sist oppdatert:
Den britiske historikeren David Irving er dømt til tre års fengsel etter at han for 17 år siden nektet for at Holocaust fant sted.

Den høyreorienterte historikeren ble dømt av en østerriksk domstol mandag. Å fornekte Holocaust er forbudt i det tidligere nazi-styrte landet. Ifølge AP ble han dømt til tre års fengsel.

- Jeg er veldig sjokkert, sa Irving ifølge Reuters da han forlot rettslokalene mandag.

Ifølge hans advokat har Irving allerede anket dommen. Aktoratet nektet å kommentere dommen før de hadde lest hele kjennelsen.

Irving erkjent mandag straffskyld og insiterte på, gjennom rettssaken, som varte én dag, at han har endret oppfatning og erkjenner nå at nazistene henrettet 6 millioner jøder.

Irving risikerte å få opp til 10 års fengsel for lovbruddet.

Erkjente utryddelsen
Historikeren har sittet i varetekt siden han ble pågrepet i Østerrike 11. november, på bakgrunn av en arrestordre utstedt i 1989. Irving ble den gang siktet for å ha benektet nazistenes utryddelse av seks millioner jøder, melder AP.

Etter å ha sittet i varetekt i to uker uttalte Irving via sin advokat at han nå anerkjenner at gasskamrene eksisterte under det tyske naziregimet.

Tidligere har han imidlertid sagt at Hitler visste lite, om noe, om Holocaust. Han har også sagt at det ikke finnes «fnugg av bevis» for at nazistene gjennomførte programmer for å utrydde den jødiske befolkningen i massiv skala.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere