RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for sexmisbruk

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Christopher Paul Neil (32) ble jaget verden rundt. Nå har en thailandsk domstol dømt ham for å ha misbrukt en 13 år gammel gutt seksuelt.

Pedofilitiltalte Christopher Paul Neil er dømt til tre år og tre måneders fengsel, men han kan bli dømt for flere brudd.

I 2004 fant Interpol over 200 bilder på internett av Neil mens han seksuelt misbrukte unge gutter helt ned i seksårsalderen. Kanadieren hadde digitalt fordreid bilder av seg selv for å skjule sin identitet, men Interpol klarte å reversere prosessen og offentliggjorde bildet i forbindelse med en internasjonal etterlysning.

I oktober i fjor publiserte Interpol et bilde av Neil sitt ansikt, og samme måned ble han arrestert av thailandsk politi.

Erkjente sexmisbruk
Den 13 år gamle gutten som Neil er dømt for å ha misbrukt, har nå fylt 18 år. Han vitnet i dem thailandske retten om hva som skjedde da han besøkte Neil sin leilighet i Bangkok, hvor overgrepene skjedde.

Den 32 år gamle kanadieren erkjente den kriminelle handlingen, noe som gjorde at han fikk en kortere straff, melder nyhetsbyrået AP.

Neil sin eneste kommentar til journalistene etter at dommen var lest var ”OK”.

Ifølge forsvarerne vil han heller ikke anke dommen.

(Artikkelen fortsetter under bilde)

PÅGREPET: Christopher Paul Neil (33) ble til slutt pågrepet i Thailand i oktober i fjor.
PÅGREPET: Christopher Paul Neil (33) ble til slutt pågrepet i Thailand i oktober i fjor.

Flere brudd
Neil, som har jobbet som lærer i flere asiatiske land, er også mistenkt for forbrytelser mot trettenåringens yngre bror.

Han er blant annet mistenkt for å ha kjøpt sex av den thailandske gutten som kun var ni år gammel på det aktuelle tidspunktet. Neil kan bli dømt til opp mot tjue års fengsel for det mistenkte sexovergrepet.

Det forholdet nekter imidlertid 32-åringen for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere