RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for Yukos-bedrageri

Foto: AP Photo
Sist oppdatert:
En av Russlands mest omtalte rettssaker blir avgjort i dag. Søndag formiddag begynte opplesingen av dommen mot oljemilliardæren Mikhail Khodorkovskij.

Så langt er Khodorkovskij funnet skyldig i fire av syv tiltalepunkter, melder Reuters.

Han skal være dømt for konspirasjon, bedrageri, unndragelse av personlig skatt og for å ha unnlatt å følge en rettslig avgjørelse.

Like før klokken 13 norsk tid, etter å ha lest fra dommen i tre timer, hevet dommeren retten. Ifølge Reuters fortsetter opplesningen tirsdag morgen.

Khodorkovskji, som ledet oljeselskapet Yukos, er tiltalt for bedrageri og skatteunndragelse. Pågripelsen og rettssaken mot oljemilliardæren er av mange blitt sett på som den kampanje fra Kreml for å undergrave Yukos-sjefens politiske innflytelse og straffe ham for å støtte opposisjonspartier.

Saken, som har fått stor oppmerksomhet verden over, har skremt vekk investorer og skadet president Vladimir Putins omdømme internasjonalt.

Kommentatorer sier ifølge Reuters at Khodorkovskji trolig blir funnet skyldig i minst noen av de syv tiltalepunktene. Uansett hva dommerne kommer frem til, har påtalemyndighetene varslet at de vil tiltale 41-åringen for flere nye punkter for å holde Khodorkovskji i fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere