RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt til å blindes med syre

Sist oppdatert:
Mohammed Sajid (19) kastet syre i ansiktet på sin forlovede. Nå er han dømt til å bli blindet av syre selv.

Sammen med sine to brødre og to andre venner kastet Sajid syre i ansiktet på forloveden Rabia Bibi (17) 24. juni i byen Bahawalpur øst i Pakistan.

Den unge jenta mistet begge øynene og ble sterkt forbrent i ansiktet etter angrepet, ble utført etter at jentas foreldre hadde brutt forlovelsen og gitt hennes hånd til en annen, melder Reuters.

Torsdag ble Sajid og hans brødre funnet skyldig i angrepet og alle må sone sju år i fengsel. Dommer Afzal Sharif dømte videre Sajid til å få miste synet ved at han selv skal få syre i øynene.

Dommen skal utføres av en lege i full offentlighet på en idrettsarena.

- Det er den islamske måten å yte rettferd på, heter det i dommen.

Ifølge politiet vil Sajid trolig anke dommen. President Pervez Musharraf forsøker å modernisere landet og det er lite trolig at dommen vil bli fullbyrdet, ifølge observatører.

Menneskerettighetsorganisasjoner kritiserer dommen.

- Det er en dom, men ikke rettferd. Det er ikke straff, men hevn, sier Rashid Rehman i organisasjonen Human Rights Commission of Pakistan.

Slike syreangrep mot kvinner er vanlig på landsbygda i Pakistan der stammelover fortsatt gjelder. Siden januar har menneskerettighetsorganisasjoner rapportert om 70 slike syreangrep på kvinner bare i delstaten Punjab.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere