DNA-frikjent etter 24 år

En 44 år gammel mann som har tilbrakt mer enn halve livet sitt i fengsel fikk fredag beskjed om at han frifinnes på grunn av nye DNA-beviser.

Alan Crotzer ble i 1982 dømt til 130 år i fengsel for væpnet ran og voldtekt. Han har hele tiden hevdet han er uskyldig dømt, skriver AP.

Vitnet mot Crozer
Crotzer ble dømt etter at et vitne plukket han ut som en av tre som ranet en familie, og voldtok en 33 år gammel kvinne og en jente på bare 12. Nå har en annen mann tilstått at han var den som sto bak forbrytelsene.

I tillegg viser analyser av DNA-bevisene i voldtektssakene at Crotzer umulig kan ha vært gjerningsmannen.

- Etter å ha vurdert bevisene nøye har vi kommet frem til at det finnes alvorlige tvil om Mr. Crotzer sto bak handlingene, sier en representant for Hillsborough Countys påtalemyndighet til nyhetsbyrået AP.

Overveldet
- Jeg tror klienten vår trenger litt tid på å forstå hva dette faktisk innebærer. Når han fikk beskjeden var overveldet, følelsesladet og strålende glad, sier Sam Roberts, en av jusstudentene som har representert Crotzer gjennom organisasjonen Florida Innocence Initiative.

Det er ikke klart når Crozer faktisk slipper ut av fengselet. Hans advokater har bedt om at de får litt tid på å forberede klientens uventede løslatelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.