*Nettavisen* Nyheter.

DNA-spor styrker mistanken

DNA-analysen av våpenet som drepte Anna Lindh er klar. - Resultatet styrker mistanken mot 24-åringen, sier svensk politi.

08.10.03 06:30

Svensk politi hadde tirsdag en timelang videokonferanse med kriminalteknikerne ved Forensic Science Servie i Birmingham i England, laboratoriet som har stått for DNA-analysen. Under denne konferansen fikk svensk politi resultatet av analysen.

Det skal altså styrke mistankene mot Mijailo Mijailovic (24) som sitter varetektsfengslet. Politiet vil ikke utdype analysene nærmere, ifølge nyhetsbyrået TT.

Nye avhør
Svensk politi satte tirsdag i gang nye avhør av siktede, basert på resultatet av DNA-analysen.

24-åringen nekter fortsatt skyld i drapet på den svenske utenriksministeren.

Benekter uttalelser
I en artikkel i Aftonbladet tirsdag siteres overlege Laurén-Stensåsen, som har hatt ansvar for en såkalt paragraf-7-undersøkelse av Mijailovic for å vurdere om han bør underlegges en stor psykiatrisk undersøkelse. Blant annet skal hun ha sagt at Mijailovic er psykisk syk.

Dette benektes i Dagens Nyheter tirsdag kveld. Laurén-Stensåsen er på ferie, men sier gjennom sin sjef Pelle Granström at hun er feilsitert.

Å gå ut med slike opplysninger på dette tidspunktet ville vært en alvorlig handling. Nå gjelder det å beskytte etterforskningen. Granstrøm understreker at klinikken i Huddinge kun uttaler seg i generelle vendinger.

Aftonbladets journlist hevder på sin side at han har hele intervjuet på bånd og at overlegen er korrekt sitert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.