RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dobbeltgjenger i Palme-avhør

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Svensk politi drar til Serbia-Montenegro for å avhøre 66-årige Mirko Vuksic om drapet på statsminister Olof Palme. Vuksic har mange likhetstrekk med nylig avdøde Christer Pettersson.

Mirko Vuksic bodde i Sverige da Palme ble drept i 1986, men har siden flyttet til Serbia-Montenegro.

- Vi drar ned for å prate med mannen og noen andre personer, bekrefter Palmegruppens Stig Edkvist overfor Aftonbladet. Avisen avslører fredag at Palmegruppen i flere år i dypeste hemmelighet har etterforsket Vuksic.

Edkvist er enig i at Vuksic har en rekke fysiske likhetstrekk med nylig avdøde Christer Pettersson, som ble dømt og senere frikjent for statsministerdrapet, men sier det ikke er avgjørende for saken.

Flyttet fra Sverige
Mirko Vuksic har også tidligere vært avhørt av Palme-etterforskerne, men etter Christer Petterssons død har fokuset mot 66-åringen blitt forsterket.

- Jeg var nede og snakket med ham for noen år siden, og da fikk vi hans forklaring. Det han sa den gang har gitt oss grunnlag for å stille flere spørsmål, sier Edkvist, som bekrefter at svensk politi skal foreta nye avhør av mannen, som de siste fem årene har bodd i en liten by i Serbia-Montenegro.

Hatet Olof Palme
Da drapet skjedde bodde Mirko Vuksic i Stockholm, i nærheten av familien Palme. Flere vitner har fortalt politiet at han hatet Olof Palme, og at han flere ganger viste sitt sinne overfor den daværende svenske statsministeren

Palmeetterforsker Stig Edkvist sier det ikke er aktuelt å begjære mannen utlevert til Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere