RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Wejrot/SCANPIX SVERIGE

Dobbeltmorder får ikke operasjon

Sist oppdatert:
For to år siden stakk den svenske mannen ned to kvinner. Han var i psykose som konsekvens av ekstrem overvekt. Nå vil han ha fedmeoperasjon, men ingen vil utføre den.

Dobbeltdrapet fant sted for to år siden i Mårdaklev i Sverige. Drapsmannen jobbet som pleier på et hjem for unge kvinner. En formiddag gikk han til angrep på en 33 år gammel kvinnelig kollega og en 16 år gammel jente med kjøkkenkniv.

Etterpå hevdet mannen som da var 24 år gammel at han hadde handlet på oppdrag fra noen «der oppe». Legene konstaterte i ettertid at mannens enorme overvekt hadde ført til depresjon som igjen utløste en psykose, skriver Expressen.

I 2005 fikk han innvilget operasjon, men tilbudet ble trukket tilbake fordi overvåkingen ville bli for dyr. Nå er mannen igne avvist fordi overlegen frykter mannen vil bli for farlig. Mannens egen lege har imidlertid avvist at det skulle være fare for at mannen igjen havner i psykose.

- Legen synes min sønns forbrytelse er så grusom at han ikke er verdt en operasjon, sier 26-åringens mor til Borås tidning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere