*Nettavisen* Nyheter.

Død mann tatt for svindel

Foto: (Colourbox)

En mann som har «gjenoppstått fra de døde» er nå siktet for svindel.

05.02.08 20:05

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En ungarsk mann som ble rapportert omkommet av sin kone i 2001 har nå blitt anholdt i Tsjekkia og han er mistenkt for svindel, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Ungarerens kone meldte at han hadde forsvunnet mens han sto på seilbrett under en ferietur i Hellas. Kroppen ble aldri funnet og en ungarsk domstol erklærte ham død i 2003.

Fikk falske papirer
I 2000 hadde mannen opprettet flere livsforsikringer verdt over 200 millioner forints, som tilsvarer rundt 6,3 millioner kroner, og han hadde også kjøpt en reiseforsikring før de dro på ferie til Hellas.

Mannen ble anholdt av tsjekkisk politi, som overleverte han til ungarske myndigheter, i fjor. Han forklarte til ungarsk politi at han hadde svømt til land der en venn ga han klær og forfalskede dokumenter.

Deretter skal han ha flyktet til Kreta og Italia før han kom til Tsjekkia.

Skal ikke ha fått penger
Mannens kone avhøres av politiet mistenkt som en medsammensvoren. Hun er også mistenkt for polygami ettersom hun giftet seg på nytt i 2005 selv om hun visste at mannen var i live.

Hun skal ikke ha klart å få innkassert forsikringspengene, ifølge Reuters.

Saken kan minne en del om briten John Darwin som var antatt død i nesten seks år før han returnerte i fjor. Darwin ble meldt savnet etter at han ikke kom hjem fra en kanotur for snart seks år siden. Han var sist sett på vei ut mot noen skjær utenfor Seaton Carew, nær Hartlepool i Nord-England.

Les mer her: Kanomannen arrestert

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag