*Nettavisen* Nyheter.

Død person funnet etter at mann falt over bord fra danskebåten

Stena Saga på vei til havn i Oslo. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

En død person er funnet i havet utenfor Sverige etter at en mann falt over bord fra danskebåten Stena Saga på vei fra Oslo til Frederikshavn natt til lørdag.

10.11.18 20:59

Den døde personen er enda ikke identifisert, men norsk politi har nå tatt over saken.

– Personen er ikke identifisert. Pårørende er varslet om at det er funnet en person som kan være den savnede, forteller Jonas Fabritius Christoffersen i Kripos til Nettavisen.

Søket etter den norske mannen ble avsluttet i 8-tiden lørdag morgen, men et kystvaktskip ble værende i området og like før klokken 12 ble en død person funnet i vannet der søket hadde pågått.

Mannen falt i vannet fra et dekk rundt 20 meter over vannflaten da skipet var utenfor Hamburgsund i Sverige. Den svenske Kustbevakningen fikk melding om ulykken klokken 2.30.

– Det fryktes at personen da hadde vært i vannet i rundt 20 minutter, sa Brundin til Strömstads Tidning.

I området hvor mannen falt til sjøs, er det bare rundt ti grader i vannet. Stena Saga fikk instruks om å holde seg i området utenfor Fjällbacka og deltok i søket hele natten. Også København-båten Crown Seaways og Kiel-fergen Color Magic deltok i letingen. Det gjorde også en losbåt, et kystvaktskip, en båt fra Redningsselskapet og et helikopter.

Flere vitner skal ha sett at mannen falt over bord. Dårlig vær har gjort letearbeidet vanskelig.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag