Gå til sidens hovedinnhold

Døde av for mye vann

En fembarnsmor på slankekur drakk så mye vann at hun døde.

(SIDE2): Jacqueline Henson (40) hadde bestemt seg for å gå ned i vekt. Hun startet på 89 kilo og var lykkelig over å ha gått ned omtrent 5,4 kilo på en uke etter å ha startet på «LighterLife-dietten,» skriver Daily Mail.

Advarer mot hurtigslanking
Ifølge Timesonline har «LighterLife-dietten» blitt koblet til vannforgiftning, håravfall og for å være årsak til brudd i menstruasjonssyklusen. Dietten foreslår et daglig kaloriinntak på kun 530 kalorier. Det er en fjerdedel av det anbefalte daglige inntaket for kvinner, skriver avisen. Denne dietten skal de holde på med i tolv uker, og man skal i tillegg drikke fire liter vann daglig.

Brian (40), mannen hennes, forteller at kona trodde at jo mer vann hun drakk dess mer gikk hun ned i vekt.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Torsdag gikk familien ut og kritiserte slankefirmaet.

- Jeg vil gjerne fraråde alle kvinner fra å begynne på en slik hurtigslanking. Selv om man er frisk, slik som min kone var, kan disse diettene være farlige, sier enkemannen.

Ifølge mannen ble Jacqueline fortalt av slankekonsulenten at jo mer vann hun drakk dess mer ville hun gå ned i vekt.

Klar veiledning
- Det var ikke gjort klart for henne at hun måtte spre drikkingen igjennom hele dagen, sier Brian.

Men likskuemann Roger Whittaker bokførte en kjennelse på tilfeldige dødsfall og sier at han var fornøyd med at slankefirmaet hadde gitt en klar veiledning på hvor mye vann man burde drikke, skriver Sky News.

Hadde prøvd flere kurer
Hun hadde prøvd flere forskjellige slankemidler før hun valgte å prøve «LighterLife» etter en TV-reklame.

Ektemannen og barna Michaela (20), Chantelle (18), Shirelle (16), Jermaine (9) og Simone (5) støttet moren i hennes forsøk på å gå ned i vekt.

- Hun var så paranoid da hun gikk på gata. Hun pleide å tenke at folk så på henne på grunn av størrelsen. Jeg bekymret meg aldri for at hun gikk på dietten, for hun hadde en full sjekk hos legen før hun begynte og fikk klarsignal, sier enkemannen.

Fikk magesmerter og hodepine
14. november i fjor kom Jacqueline hjem fra et møte i «LighterLife.» Hun hadde vunnet en pris, for å ha gjort stor framgang.

- Det var en helt vanlig kveld for oss. Hun kom hjem og lagde middag til familien. Så satte hun seg ned for å se på «I’m a Celebrity,» og hadde med seg to til tre flasker vann, sier Brian.

Ifølge mannen skal hun ha drukket flaskene på kveldstid ettersom hun ikke hadde tid den dagen.

Funnet bevisstløs
- Hun hadde nesten drukket opp alle flaskene da hun reiste seg opp og klaget over vondt i magen. Jeg ba henne om å legge seg ned, men da kastet hun opp omtrent 0,25 liter vann på gulvet. Hun la seg ned, men litt senere kastet hun opp ytterligere en halv liter. Hun fortsatte å klage over vondt i hodet også, sier han.

Klokken 23.00 gikk hun opp i annen etasje, og minutter senere ble hun funnet bevisstløs på badet av datteren Chantelle.

Hun ble fraktet til Huddersfield Royal Infirmary, men havnet i koma og døde.

- Jeg kan ikke tro at dette har skjedd. Hele familien er i sjokk. Vi er helt i oppløsning. Vi savner henne så mye, sier enkemannen.

Hevelse i hjernen
Obduksjonsrapporten viser at Henson døde av en hevelse i hjernen forårsaket av for stort inntak av vann.

«LighterLife» hevder at over 100 000 har hatt en suksessfull vektnedgang ved hjelp av deres program.

- Vi synes det var trist å høre om Jacqueline og vi har dyp medfølelse med familien, sier en talsmann for «LighterLife» til Daily Mail.

Døde etter maraton
Jacqueline er ikke den første som dør av en overdose med vann.

David Rogers (22) døde etter å ha drukket for mye vann etter London-maraton i 2007. Han døde av vannforgiftning, eller hyponatremi. Overkonsumet av vann gjorde at natriumnivået i blodet ble lavt - noe som forårsaket hjertesvikt, skriver Mail Online.

Vannforgiftet ved bruk av medisiner
Forekomsten av vannforgiftning er størst hos eldre. Også bruk av antidepressive, antipsykotiske og stemningsstabiliserende legemidler har vært forbundet med utvikling av hyponatremi, ifølge en artikkel i Tidsskrift for Den norske legeforening.

En annen brite, Shaun McNamara, ble funnet død på badegulvet september i fjor etter ha drukket store mengder vann.

Man trodde først at McNamara hadde dødd av hjerteinfarkt, men obduksjonen viste at han hadde drukket så mye væske over kort tid at hjernen hans hadde svellet opp.

Døde etter drikkekonkurranse
En kvinne fra California, Jennifer Stranger, døde etter å ha vært med i radioonkurransen «hold your wee for a Wii». Deltakerne som drakk mest vann uten å gå på toalettet vant et eksemplar av spillkonsollen Nintendo Wii.

Stranger skal ha klaget over hodepine på jobb senere på dagen og måtte reise hjem fra arbeidet. Hun ble funnet død like etterpå.

LES OGSÅ: Så mye vann bør du drikke

- En myte
Å drikke mye vann i løpet av en dag er noe som har blitt regnet som sunt og anbefalt av en rekke kostholdseksperter. En professor i Dartmouth bestemte seg for å finne ut av om det var noe vitenskaplig bevis for at dette var tilfelle. I et intervju i American Journal of Physiology sier professor Heinz Valtin at det er en myte, ifølge Dartmouth News.

Han sier det er «vanskelig å tro at evolusjonen har skapt oss med et underskudd av vann i kroppen som må kompenseres med et høyt inntak». Han sier at det ikke finnes noen grunn til å presse seg selv til å drikke store mengder vann, og at dette i stedet kan skade kroppen og føre til vannforgiftning.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken