Gå til sidens hovedinnhold

Døde av sur melk

Skolebarna ble matforgiftet av sur melk.

Innbyggerne i Jharkhand i India er rasende etter at seks barn døde og over 60 ble syke, etter å ha drukket sur melk ved en skole for fattige.

Barna, som alle er mellom åtte og 13 år gamle, begynte å kaste opp og klaget over magesmerter etter at de hadde drukket melk og spist på skolen torsdag ettermiddag. I tillegg til de seks som døde, er 30 innlagt på sykehus. Tilstanden for ni av disse er tilstanden kritisk.

Gratis skole
Ifølge AP skal barna ha klaget over melken før de fikk vondt, men ledelsen ved skolen skal ha bedt dem drikke opp. Rektoren drakk selv av melken for å vise at det ikke var noe galt med den, og ble selv syk.

- Sur melk ser ut til å være årsaken til matforgiftningen, sier leder for utviklingsdepartemenetet, Bandhu Tirkey, melder Reuters.

Protesterer
Skolen, som ligger i nærheten av byen Ranchi, drives av det indiske velferdsdepartementet, og er ment å gi gratis utdannelse og mat til barn av etniske stammer, som er blant de fattigste og minst utviklede samfunnene i India.

Lærerne er suspendert, ettersom de hadde ansvaret for oppbevaring og tilberedning av mat.

Fredag samlet rundt 1000 landsbyboere seg ved skolen i protest mot at dødsfallene kunne skje.

- Vi hadde aldri trodd at gratis utdannelse og mat ville bli årsaken til at sønnen min døde, sa et av de døde barnas far.

HTML EMBED
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?