Døde da han spiste for mange kakerlakker

Foto: John-Patrick McNown (Ap)

Mann (32) kollapset og døde midt i spisekonkurransen.

09.10.12 21:31

Om lag 30 mennesker deltok på en spisekonkurranse i Florida på en dyrebutikk på Deerfield Beach sist fredag. Deltakerne skulle hive i seg store mengder med kakerlakker, larver og andre insekter.

En av deltakerne, en 32 år gammel mann, spiste flere kakerlakker enn noen andre i konkurransen. Om han hadde overlevd, hadde han fått en pytonslange til en verdi av 500 dollar i premie.

- Vi har det grusomt
Eieren av dyrebutikken, som har slanger og edderkopper som spesialfelt, sier at ofret var ved godt mot før konkurransen startet.

- Det så ut som at han bare ville vise seg fram. Han var veldig hyggelig. Vi har det grusomt, sier eieren.

Politiet etterforsker omstendighetene, og sier at mannen fikk i seg titalls kakerlakker og larver, før han til slutt brakk seg og falt om.

Han ble erklært død på et sykehus i Broward County. Politiet venter på en obduksjonsrapport før de kan si noe om dødsårsaken.

- Ingen har dødd av dette før
Samtlige deltakere i spisekonkurransen hadde signert en erklæring som fratok dyrebutikkeieren alt ansvar, skriver The Times. Ingen av de andre deltakerne skal ha blitt dårlige.

Professor i entomologi ved Universitetet i California, Michael Adams, sier han aldri har hørt om noen som har dødd av å spise for mange kakerlakker.

- Med mindre kakerlakkene var forurenset med bakterier eller andre sykdomsframkallende stoffer, så tror jeg ikke det er utrygt å spise kakerlakker, sier han.

- Noen har allergi mot kakerlakker, men det er ikke noen giftstoffer i kakerlakker eller andre lignende insekter, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag