*Nettavisen* Nyheter.

Døde etter abort-nei - hylles av Paven

Vatikanet hyllet tirsdag Rita Fedrizzi, som nektet å ta abort slik at hun kunne få kreftbehandling. Tre måneder etter fødselen døde hun.

26.01.05 01:25

Vatikanets avis L’Osservatore Romano sammenlikner Fedrizzi med Gianna Beretta Molla som i 2003 ble gjort til helgen av Pave Johannes Paul II.

Molla døde i 1962 etter at hun nektet å avbryte svangerskapet, til tross for advarsler om at det kunne ta livet av henne. Hun ble et sterkt symbol for verdens abortmotstandere.

Tirsdag ble Rita Fedrizzi begravet i Pianello del Lario i Nord-Italia.

- Hun visste at om hun fødte ville hun ikke ha noe håp om å overleve. Til tross for det stod hun for sitt valg, valget å ønske et nytt liv velkommen selv om det kostet henne hennes eget, skriver L’Osservatore Romano.

41 år gamle Fedrizzi fikk vite at hun hadde kreft samtidig med at hun fant ut at hun var gravid. Hun fødte en sønn, Frederico, tre måneder for tidlig. Hun har også to andre barn fra før.

- Ritas valg, som jeg alltid var enig i, var et skjebnevalg, sier hennes mann Enrico Ferrari til nyhetsbyrået ANSA.

- Hver gang noen anbefalte abort som den eneste muligheten sa hun «Det er som om de ber meg om å drepe et av mine to andre barn for å redde meg selv». Hun så på Frederico som en gave, ikke en dødsdom, sier Ferrari.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag