*Nettavisen* Nyheter.

Døden for «verdens ondeste far»

Foto: (AFP/Scanpix)

Juryen viste ingen nåde mot mannen som drepte sine ni barn ved å skyte dem i øyet.

30.06.05 10:52

12. mars i fjor skjøt og drepte Marcus Wesson ni av sine barn, i en alder fra ett til 25 år, i et grusomt blodbad. Da politiet stormet huset i Fresno, USA, fant de likene liggende tilfeldig rundt på gulvet. Alle var skutt en gang i øyet.

Politiet fant også ti hvite kister, noe som tyder på at drapene var nøye planlagt.

Wesson skal ha vært patriark i en klan, som ifølge nyhetsbyrået AP er «avlet fram gjennom incest». Flere av barna skal Wesson ha fått med sine egne døtre og nieser.

Onsdag ble Wesson dømt til døden av en jury i Fresno.

Wessons forsvarere har hevdet at det var Wessons eldste datter som skjøt de andre barna, før hun tok sitt eget liv, men ble ikke trodd av retten.

I en bønn for å spare Wessons liv, og heller gi ham en livstidsdom, sa forsvarer Pete Jones at å henrette Wesson «ikke vil rette opp skaden som er gjort». Han bemerket også at juryen, da de fant Wesson skyldig, ikke klarte å bevise at det var Wesson som faktisk trykket på avtrekkeren.

Men påtaleadvokat Liusa Gamoian mente at det ikke spilte noen rolle, siden Wesson hadde stått bak drapene. Hun kalte Wesson en «mesterlig manipulator», hvis seksuelle, økonomiske og følelsesmessige utnytting av sine barn kulminerte i drapene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.