*Nettavisen* Nyheter.

Dødens tempel evakueres

KHAO LAK (TV 2 Nettavisen): Forholdene ved Bang Muang-tempelet er så ille at de 1000 likene blir flyttet til et annet tempel i Khao Lak.

09.02.05 10:30

Den norske identifiseringsgruppen kom tilbake til hotellet tidlig mandag, etter at Bang Muang-tempelet 15 kilometer nord for dødsbyen Khao Lak ble evakuert.

Årsaken til evakueringen er ikke kjent, men det er på det rene at både de hygieniske og logistiske forholdene er svært dårlige. Det er verken vann, strøm eller kjølecontainere ved tempelet, der ca 1000 lik har ligget i over en uke.

Nå flyttes de døde kroppene til tempelet Yan Yao, der det allerede ligger om lag 3500 lik.

Evakueringen forsinker arbeidet til de norske rettsmedisinerne, som i går var optimistiske med tanke på å få identifisert flest mulig nordiske omkomne.

- Fra et rettsmedisinsk synspunkt er det best å ha likene der de er. Vi hadde håpet at vi skulle rekke å identifisere hundre i dag. Men det får vi ikke gjort nå, sier rettsmedisiner Torleiv Ole Rognum til TV 2 Nettavisen.

Forholdene ved Yan Yao er imidlertid langt bedre enn ved Bang Muang. Tempelet er veldig godt utstyrt, har god plass og er godt organisert. Blant annet er Yan Yao utstyrt med kjølecontainere og telt. I tillegg kan rettsmedisinerne jobbe på fast grunn, i Bang Muang måtte de stå i et gjørmelignende landskap.

- Forholdene er veldig mye bedre i Yan Yao, sier Asbjørn Hansen i Kripos’ identifiseringsgruppe.

Se ekstrasending på TV 2 klokken 11.25. Her kan du se siste ekstrasending på web-tv (abonnement).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.