*Nettavisen* Nyheter.

Dødsstraff for sektmedlem

Foto: Sankei Shimbun (Reuters/Scanpix)

Et fremstående medlem i den japanske dommedagssekten som sto bak gassangrepet på Tokyos t-bane i 1995, er dømt til døden.

29.10.03 10:06

41 år gamle Tomomasa Nakagawa er dermed det tiende medlemmet i dommedagssekten Aum Shinri Kyo (Høyeste Sannhet) som er dømt til døden. Nakagawa er lege og den nærmeste medarbeideren til sektens grunnlegger Shoko Asahara, melder AFP.

Drepte 24
Asahara var tiltalt for i alt 11 forhold. En domstol i Tokyo har kommet fram til at Nakagawa sammen med andre sektmedlemmer drepte minst 24 mennesker i fem hendelser mellom 1989 og 1995.

Nakagawa spilte en nøkkelrolle i forbindelse med produksjon og utslipp av den dødelige nervegassen sarin, blant annet på t-banen i Tokyo i 1995. 12 mennesker ble drept og flere tusen skadet i gassangrepet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Videre ble Nakagawa dømt for å ha kvalt en sovende ett år gammel gutt i 1989 i forbindelse med drapene på familiemedlemmene til en advokat som motarbeidet sekten.

27 døde
Nakagawa var legen til sektleder Shoko Asahara. I april la påtalemyndigheten ned påstand om dødsstraff for Asahara, som beskyldes for å være hjernen bak sektens forbrytelser. 27 mennesker har dødd som følge av sektens aktiviteter. Dom mot Asahara blir avsagt 27. februar.

Dommedagssekten Høyeste Sannhet mikser yoga med indisk mystikk og primitiv buddhisme. I sektens ideologi inngår også en apokalyptisk krig mot det etablerte samfunnet.

Ingen av de ni tidligere avsagte dødsdommene er eksekvert fordi dommene er anket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.