Døende muslingplukker ringte hjem

Foto: (AP)

29-årige Guo Binglong stod i kvikksand med vann til brystet da han ringte hjem til sin kone i Kina. – Jeg dør, fortalte tobarnsfaren, som var en av de 19 som druknet i tragedien i Morecambe Bay forrige uke.

- Jeg er i stor fare. Jeg står med vann opp til brystet¿jeg dør, fortalte Guo Binglong sin kone hjemme i Kina, skriver avisen Daily Telegraph ifølge BBC.

Guo Binglong og to av de andre som druknet kom ifølge avisen fra byen Zelang i Fujian-provinsen. Fem eller seks av de andre som omkom skal ha vært fra landsbyer i samme område.

Guo Binglongs bror forteller avisen at han fikk betalt seks-sju pund (åtti-nitti kroner) per time for å plukke muslinger og skjell. I løpet av de seks månedene Guo hadde jobbet som skjellsanker hadde han sendt over 2000 pund (26.000 kroner) hjem til familien i Kina.

Ingen av de 19 omkomne er foreløpig identifisert, og ifølge Lancashire-politiet vil det fortsatt ta flere måneder før dette arbeidet er avsluttet. Årsaken til dette er manglende dokumentasjon, språkvanskeligheter og fravær av slektninger.

Tre menn og to kvinner som ble arrestert søndag, sitter fortsatt i avhør om sin rolle i drukningstragedien. To menn som meldte seg for politiet mandag, er løslatt mot kausjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.