Gå til sidens hovedinnhold

- Dominick er nesten sikkert død

I fjor måtte fransk-finske Dominick Arduin amputere alle tærne etter en forfrysning i forsøket på å bli første kvinne til å nå Nordpolen alene. 5. mars i år dro hun ut på ny, men vennene frykter at kampen er tapt.

Sjansen for at 43 år gamle Arduin fremdeles er i live vurderes av teamet rundt henne til ”nær null”. Det er nå gått elleve dager siden teamet mistet kontakten med kvinnen.

I går ble et klart at støtte-teamet likevel vil gjøre et siste forsøk på å finne den savnede polfareren, melder nyhetsbyrået AFP.

Det vil denne gangen bli benyttet et varmesensitivt infrarødt kamera.

For:
- Det er ikke umulig at hun fremdeles er lever. Derfor vil vi nå lete med det infrarøde kameraet, for å være sikker på at vi har gjort alt vi kunne, sier team-medlem Christian de Marliave til AFP.

Om hun lever kan kameraet fange opp den opphetede kroppen hennes kilometervis borte, selv om hun skulle være dekket av snø.

- Er hun derimot død, vil hun være like kald som de arktiske omgivelsene og kameraet vil ikke være til noen nytte, presiserer de Marlaive.

Dominick Arduin satte avgårde fra Nord-Russland mot Nordpolen 5. mars. Teamet mistet kontakten med henne allerede dagen etter.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk