*Nettavisen* Nyheter.

Dømt for å ha barna i bur

Et ektepar som var mistenkt for å ha plassert sine barn i et kyllingbur, ble fredag dømt.

22.12.06 19:07

Ekteparet Michael Gravell (57) og Sharon (58) er dømt for å ha satt barnas liv i fare og for flere tilfeller av barnemishandling, skriver CNN. Begge ble dømt for til sammen ti tiltalepunkter, men frifunnet for 13 andre punkter.

Risikerer fengsel
Foreldrene hevdet under rettssaken at de måtte holde noen av barna i «lukkede senger utstyrt med alarmer» for å beskytte dem mot seg selv og hverandre, og for å hindre dem i å vandre rundt om natten. Det amerikanske paret risikerer nå fengsel i opp til fem år, og en bot på 10.000 dollar.

Aktor har omtalt paret som «onde». Blant vitnene i saken var flere venner av barna, som fortalte at burene hvor barna måtte bo, stinket urin og manglet senger, puter og madrasser.

Slått med åre
Et av barna har fortalt at han ble tvunget til å bo på badet i 81 dager og sove i badekaret, fordi han var sengevæter. Foreldrenes advokater har benektet disse påstandene, og hevder at gutten overdriver lengden på bade-oppholdet.

Andre av barna har fortalt at foreldrene slo dem med en åre, tvang dem til å skrive Bibel-vers som straff og at de smalt hodet til en av jentene som har Downs syndrom, i toalettet.

Paret adopterte 11 barn, men har allerede mistet foreldreretten til alle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.