RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Donald Trump er ikke lenger alene på topp

DONALD TRUMP leder fremdeles, men avstanden til nærmeste utfordrer har skrumpet inn betraktelig.
DONALD TRUMP leder fremdeles, men avstanden til nærmeste utfordrer har skrumpet inn betraktelig. Foto: Laura Buckman (Afp / NTB scanpix)
Ny meningsmåling viser at Donald Trump har fått en seriøs konkurrent i republikanernes nominasjonskamp.

NEW YORK (Nettavisen): I flere måneder har Donald Trump dominert nominasjonskampen hos republikanerne, både i media og i meningsmålingene.

Den fargerike eiendomsmagnaten fokuserer på innvandring og ønsket om å bygge en mur mellom USA og Mexico. Hans fremste salgsargument er nok likevel at han fremstår som ærlig - en egenskap politikere ikke alltid klarer å være komfortabel med.

Nå har imidlertid Ben Carson kommet for fullt.

Den tidligere kirurgen oppnår støtte av 23 prosent av respondentene i en ny måling som er utført for New York Times og CBS News. Målingen er ikke offentliggjort ennå, men New York Times omtaler høydepunktene i en artikkel på nett.

Carson var helt nede på 6 prosent i den forrige målingen til CBS News, så han har nesten firedoblet sin støtte på en måneds tid.

Hvem er så Ben Carson? Vel, politisk er den Detroit-fødte eks-kirurgen "pro-life", hvilket betyr at han mener at livet startet ved unnfangelsen og at alle former for abort bør forbys. Han ønsker å gjennomføre en skattereform, samt avskaffe Obamacare. Les mer om politikken hans her.

UTFORDRER: Ben Carson skyter oppover på meningsmålingen til CBS News og New York Times.

Donald Trump får 27 prosent i den nye målingen, mot 24 prosent sist. Trump er altså fremdeles i front, men nå er Carson omtrent på høyde med ham.

De store taperne i den nye målingen er Jeb Bush, som faller fra 13 til 6 prosent, og Scott Walker, som har stupt fra 10 prosent til magre 2 prosent støtte.

37 prosent av de republikanske velgerne forteller at de allerede har bestemt seg for hvem de vil støtte som partiets presidentkandidat.

Målingen ble utført fra 9. til 13. september og har en feilmargin på seks prosent. Resten av tallene vil bli offentliggjort natt til onsdag, norsk tid.


Etter at Rick Parry trakk sitt presidentkandidatur, er det nå 16 kandidater igjen på republikansk side.


Selve presidentvalget i USA vil bli gjennomført i november 2016.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere