*Nettavisen* Nyheter.

Donald Trump har allerede fått opp en mur

NEWYORKERE deler sine tanker med hverandre på denne muren. Foto: Roy Kvatningen (Nettavisen)

Slik avreagerer amerikanerne.

NEW YORK (Nettavisen): «Jeg er svart. Jeg er en kvinne. Jeg er en muslim. Jeg er en mor. Jeg er lesbisk. Jeg er redd» står det på en lapp som er hengt opp på en vegg i en undergrunngang i bydelen Chelsea i New York.

LES også: Trump provoserer med ny tweet

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Ønsker trygghet

Den er skrevet av Atiya Clymer, en talepedagog som frykter konsekvensene av at Donald Trump er valgt til president i USA.

- Jeg er redd for landet vårt, for barna våre. Jeg jobber med barn, så jeg er redd for disse barna, for de fleste kommer fra latinske hjem. Jeg er redd for oss alle, sier Clymer til Nettavisen.

- Alt jeg ønsker, er å komme meg trygt hjem hver kveld. Jeg er født muslim, men jeg går ikke med hijab, jeg går med hodet bøyd og holder munnen stengt. Jeg vil bare at jeg skal være trygg og at barna mine skal være trygge. Det er en skremmende tid, legger hun til.

Mens hun blir intervjuet, går en middelaldrende mann forbi og roper «Taper!» til henne.

Dette er Donald Trumps USA.

- Det er skremmende. Det har alltid vært trangsynte mennesker i dette landet, det er trangsynte mennesker overalt, sier Atiya Clymer.

LES også: Listhaug: - Min datter lurte på om det blir en ny verdenskrig
OG her: - Jeg er redd. Jeg er veldig, veldig redd

Klikk på bildet for å forstørre.

SKREMT: Atiya Clymer er en av mange som har hengt opp en notislapp på veggen i T-banegangen ved 14. Street og 6. Avenue på Manhattan. Foto: Roy Kvatningen (Nettavisen)

ATIYA CLYMER viser fram notislappen hun festet til veggen.

Fremskynder bryllupet

Når den kandidaten som får den offentlige støtten fra Ku Klux Klan og American Nazi Party kan bli president, får rasistene mot til å lufte rasismen sin i offentligheten.

- Det er trist å se at landet er så splittet. Vi var en supermakt. Vi var en gigant. Folk kom hit for utdannelse og frihet. Nå er vi så splittet over én person som sprer propaganda. Det er trist, for vi skal være bedre enn dette. Vi skal være større enn dette. Vi skal være et eksempel for resten av verden, sukker Clymer.

Les også

Les også

Hun og partneren snakker nå om å fremskynde bryllupsdatoen sin.

- Han vil omgjøre loven som lar lesbiske og homofile gifte seg. Det står på hans liste over hva han skal gjøre de første hundre dagene. Vi vet ikke om vi får gifte oss om et års tid, så vi kommer nok til å fremskynde det. Vi har lyst på barn, men vi vet ikke om vi vil ha barn i dette landet. Partneren min er latinsk og veldig redd.

LES også: Clinton øker forspranget i antall stemmer

Klikk på bildet for å forstørre.

MANNEN BAK: Kunstneren Levee har holdt på med T-baneprosjektet sitt i seks måneder. Etter presidentvalget har det tatt av. Foto: Roy Kvatningen (Nettavisen)

SUBWAY THERAPY: I seks måneder har Levee holdt på med dette prosjektet. Her henger han opp nye lapper.

Nysgjerrig

«Klagemuren» her i gangen bort til 14. Street Station er verket til Matthew Chavez, som kaller seg Levee under arbeidet med dette prosjektet.

I seks måneder har han sittet ved et bord og lyttet til mennesker gjennom å be dem skrive ned sine tanker på en notislapp.

- Jeg startet denne versjonen av prosjektet for seks måneder siden. Jeg ville aktivere folk som spaserer gjennom denne gangen. Det er mange mennesker som går rundt med tunge tanker uten å ha et utløp for dem. Jeg ville utforske dette og se hva folk har å si. Jeg er svært nysgjerrig av natur. Jeg synes folk burde være skikkelig nysgjerrige, for denne verdenen er fantastisk, forteller Chavez til Nettavisen.

Den siste påstanden hans er det nok mange i USA som ikke er helt enig i akkurat nå. Over hele landet har det vært store demonstrasjoner mot Donald Trump.

«Subway Therapy» er av det fredelige slaget. Så er det heller ikke en protest mot Trump – selv om det ligner på det når man leser hva folk har skrevet på disse lappene.

DE FLESTE meldingene som er hengt opp de siste dagene, handler om skuffelsen etter at Donald Trump ble valgt til president i USA.

- Dette er ikke et resultat av valget. Jeg har sittet her i flere måneder. Jeg tror at folk har behov for noe sånt som dette. Jeg ville gi folk en sjanse til å slippe ut sitt raseri, sin negativitet og sitt stress og kanalisere det over i noe positivt. Det er mange negative ting i verden og jeg synes vi skal bruke det til vår fordel og bli sterkere av det, sier Chavez til Nettavisen.

Demonstrasjon mot Trump - brenner flagg og roper harde slagord Husker du denne Twitter-meldingen, Donald J. Trump? Støre frykter Trump blir internasjonal klimabrems Donald Trump må møte i retten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.