Gå til sidens hovedinnhold

Donerte organer fra skutt sønn (12)

Faren til den palestinske gutten som døde etter å ha blitt skutt av israelske soldater torsdag, har donert guttens organer til israelere.

- Det føles svært bra at min sønns organer nå hjelper seks israelere. Jeg føler at han har kommet inn i hjertet til alle israelere, sier Ismail Khatib til Associated Press (AP).

Khatib sier avgjørelsen om å donere sønnen Ahmeds organer søndag var knyttet til familiens ønske om å hjelpe andre uavhengig av nasjonalitet, og minnene om broren hans. Broren døde da han var 24, mens han sto i kø for lever-transplantasjon.

Khatib håper også at avgjørelsen vil kunne bidra til å fremme fred mellom israelere og palestinere.

- Det er snakk om unge barn. Hvilken religion de har er ikke viktig, sa han.

Ahmed (12) ble skutt og drept av israelske soldater torsdag mens de gjennomførte en aksjon i flyktningeleiren Jenin. Soldatene har uttalt at gutten bar på et leketøysgevær, og at de misforstod situasjonen og trodde han var en militant aktivist.

Ahmed døde av skuddskadene på et sykehus i Israel sent lørdag. På søndag ble nyrene, leveren, lungene og hjertet hans transplantert til seks israelere. Disse varierte i alder fra en sju måneder gammel baby til en 58 år gammel kvinne, og inkluderte jøder, arabere og en druser.

Khatib forteller til AP at blant de mange telefonsamtalene han har fått var det en fra Israels fungerende finansminister Ehud Olmert. Ifølge Khatib ba Olmert om unnskyldning for guttens død og inviterte ham til Jerusalem. Khatib har foreløpig ikke bestemt seg for om han skal takke ja til tilbudet.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken