RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Downing Street hvitvasket

Sist oppdatert:
For å demonstrere at Tony Blair slapp for lett unna i Hutton-rapporten, ble inngangsporten til statsministerboligen i Downing Street sprøytet med hvitmaling onsdag. Se bilder og video her.

De fem demonstrantene hadde kledt seg ut som engelske dommere, med røde kapper og hvite parykker.

Det hele var et pek mot Tony Blair og Lord Hutton, der sistnevntes rapport langt på vei hvitvasket statsministeren for beskyldningene om at offentliggjøringen av våpeninspektøren bidro til hans selvmord.

Avbrøt tale
I Underhuset ble Tony Blair tvunget til å avbryte sin tale da demonstranter på publikumsgalleriet overdøvet ham med slagord som «hvitvasking» og «drapsmann», melder NTB.

Blair var knapt begynt på sin forsvarstale og redegjørelse om Hutton-kommisjonens gransking, før demonstrantene tok ordet.

Støyen ble etter hvert så plagsom at debatten måtte avbrytes mens tre menn og to kvinner ble fjernet med makt.

- Jeg føler ikke helt at jeg når fram hos enkelte, konstaterte Blair til spredt latter i salen.

- Bekymret
Stuntet ble utført av en gruppe som kaller seg for « Oxford-borgere for sannheten».

- Dette er en gruppe som ble dannet fordi vi var bekymret for hendelsene de siste ukene: Hvitvaskingen i Hutton-rapporten og den nye granskingen, sier en talsmann for gruppen til Sky News.

Avbruddet førte til den første utsettelsen i Underhuset siden 1987

Forsvarer krigen
Etter at gruppen ble kastet på gangen, fortsatte Blair sin tale. Der forsvarte han sin beslutning om å gå til krig mot Irak og avviste påstander om at regjeringen misbrukte etterretningsopplysninger til å rettferdiggjøre krigen.

- Jeg mener vi gjorde det eneste riktige, og jeg står fast ved at Storbritannia og våre væpnede styrker bør være stolt over hva vi har fått utrettet, sa Blair.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere