RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Dr. Død» kobles til 137 nye dødsfall

(PA)
Sist oppdatert:
En ny rapport om Harold Shipman viser at Storbitannias verste seriemorder kan kobles til ytterligere 137 dødsfall.

Tidligere undersøkelser har vist at Shipman, også kjent som «Doktor Død», tok livet av minst 200 personer. Shipman var lege og alle hans ofre skal ha vært pasienter av ham.

Dødsfallene i rapporten som vil bli offentligjort 27. januar, har funnet sted i årene 1970 til 1974. I en uttalelse onsdag heter det at Shipman i rapporten kobles til ytterligere 137 dødsfall, ifølge nyhetsbyrået AP.

Shipman ble funnet hengt på sin egen celle i fengselet Wakefield 13. januar i fjor og omstendighetene rundt dødsfallet har forblitt uklare.

57-åringen ble dømt for 15 drap i 2000.

Rapporten skal også ta for seg påstandene om at Shipman skal ha innrømmet å ha drept 508 personer ovefor en annen innsatt mens han satt i fengsel.

Undersøkelsene har så langt tatt opp 2500 vitneforklaringer og har mer enn 100.000 sider med bevis i sine databaser.

Den allmennpraktiserende legen hadde sin egen praksis i Manchester, og jobbet som lege i 20 år før han ble avslørt i 1998. De fleste av Shipmans ofre var eldre kvinner, som ble drept med en overdose morfin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere